Stor slakttraff i djungeln....

Jaha, va har ni nu missat tanker ni forstas! Jo imorgon blir det namligen stor fest med orangutanger, vi kommer vara gaster i deras matsal (=matningsplats i djungeln). =)
Vi har anlant till destination nummer 3 pa var resa, grona grona grona Borneo! 

Senast vi uppdaterade hade vi fascinerats av aporna i Monkey Forest
   
Baby monkey  och   Hanna och Frida hjalps at att leta loss
mummy monkey      liksom aporna i bakgrunden


I Ubud gjorde vi en heldagstur med cykling genom sma charmiga byar och underbar natur. Vi susade nerfor 99 % av den 25 km langa farden, det blev alltsa inte mycket till traning den forsta etappen.... Vi fick uppleva ett stycke Balikultur med risfalt dar vi saklart testade vara fardigheter i att sla ris, besokte en liten balinesisk by och larde oss en hel del om traditioner, fick se kafferostning och luktade pa kryddor i en spicegarden och briljerade med vara kunskaper fran Indien. Den sista etappen ryktades vara mestadels branta backar o vi som hade vantat oss en riktigt svettig dag antog saklart utmaningen... o oj va svetten rann, vi korde pa lagsta vaxeln av 21 mojliga och efter 45 min hann vi precis in till restaurangen innan sporegnet var ett faktum! Buffen satt fint som beloning och dagen som helhet var en 10 poangare!

         
kodakmoment!                 Ey syrran, nu cyklar vi!           High five

     
sota tjejer pa landsbygden   "GIVE ME A KISS, OINK"

    
Hart arbete pa risfalten                                                   Hanna skaffar nya vanner....   


I samband med nyar pa Bali satter varje familj upp ett "christmastree", som de bygger sjalva och satter ute pa vagen framfor huset. Det ligger lite prestige i vem som gjort det finaste.

Latt mora i kroppen tog vi en matlagningskurs dar vi forst besokte en matmarknad och sedan larde oss laga tonfisk i bananblad, saffransris (utan saffran), satay, baligronsaker och delikat efterratt i form av pannkaka med palmsockerfyllning. En mycket prisvard kurs (100 kr, 4 h) men ett dygn senare fick N & F en slang av spysjukan. Om det berodde pa kursen later vi va osagt...


        
Pa krydd/gronsaksmarknaden i Ubud                          Rulla, rulla liten                Jajamen, det gick!
                                                                                          kycklingboll    


De sista 4 dagarna pa Bali slappade vi aterigen i Kuta. Sola. Shoppa. Festa. Ata. Sova. Semester!!
Nu har vi fatt nog av det goda slappislivet o ser fram emot spannande aventyr har pa Borneo. Vi har hittills tillbringat 2 natter i Kota Kinabalu med bio och marknader. En kvall lyxade vi till det med skaldjursmaltid dar vi sjalva pekade pa levande havsdjur i akvarium och avnjot vitloksmarinerade jatterakor och ett halvt kilo sea shells, yummmie!
      
tillbaka i Kuta...                  Sunset                        Solbrillebrudarna i solnedgangen

        
Vilka skaldjur ska vi ha??     Yep, gott och mattande!

Idag akte vi buss till ostkusten Sandakan och besokte en minnespark for krigsfangar under andra varldskriget, vilket var mer intressant an vad det kanske later!

Tack for alla fina kommentaren, de varmer!
Tjing Tjing!

Ps.Glom inte earth hour pa lordag, det gor inte vi!!

Facos, Prida, fanc you, phiphtyphibe

                                                 
(=Tacos, Frida, Thank you, fiftyfive. Vi ar alltsa i landet dar invanarna har lite svart for bokstaverna T & F, Indonesien!)

Vi har nu befunnit oss pa en av de basta platserna pa jorden i drygt en vecka; Gili Trawangan Island. Vi hade planerat att stanna i 3-4 dagar, men men plotsligt hade det gatt 8 dagar och vart malariatablettsforrad hade tagit slut sa vi var igar tvugna att lamna lilla paradiset. Vad har vi da gjort? Vara hektiska dagar sag alla mer eller mindre ut som foljer: vakna, ata varldens godaste citronpankaka, dra sig till stranen, sola, bada, hanga med gotlanningarna (Ylva, Tobbe, Johan, Johnny och Anna, som for ovrigt satte guldkant pa vara dagar pa on<3), kaka, se pa film pa bio-restaurangen och efter det stupa i sang. Nagra undantag fanns dock! Tva formiddagar brot vi monstret och gav oss ner i det bla igen. Vi behover val inte ens namna hur grymt det kandes att dyka igen?! Vi hade turen att bade se blackfisk, haj, babishaj och en jattemanta! En annan formiddag hyrde vi snorklingsutrustning och tillsammans med gotlanningarna kikade vi ner pa jatteskoldpaddorna strax utanfor on.

       
Steker....                              ....o plaskar i paradiset                 Livet pa en pinne!

        
    Brakmaltid med                   Biovisning:                        
      Gottisarna                       Benjamin Button               

 
Det ar tur att man har ett generost insektsmedelforrad
nar Herr Megaspindel halsar pa.

 
Var svenska instruktor John o Dreamteam pa vag ner!   Basta stunden pa dagen - Lemonpancake

Gili trawangan ar den storsta av de tre Giliorana, men ar anda inte storre an att man vandrar runt den pa 90 minuter. OCh det var precis vad tvillingarna gjorde tva ganger med start klockan 6 pa morgonen i soluppgangen  och avslutades med en latte pa Coco cafe. Snacka om fin start pa dagen. Hanna lyckades oxa pallra sig upp en av dagarna for att kika pa soluppgangen fran piren. Solnedgangar fick vi oxa se nagra stycken. Tre gangen besteg vi den lilla kullen i mitten pa on och vi fick se solen ga ner  bakom vulkanen pa grannon laaaangt darborta; Bali. 

   
         Soluppgangpromenad med Lattebeloning.                 Solnedgang bakom Bali och fullmane.

Vi bodde pa ett helt okej boende med varldens baste vardinna som som sagt tillagade den godaste citronpankakan man kan tanka sig. Boende inkl. frulle kostade 24 kr/natt. Det ar nog det mest prisvarda boendet vi kommer att fa pa denna resa!

Nu ar vi tillbaka pa Bali, men denna gangen i en stad som heter Ubud. Idag ar nagon slags helig helgdag sa alla ar uppkladda och overallt pagar sma religiosa cermonier. I och med detta ar oxa de flesta butiker stangda till var besvikelse. Men vi har iaf gjort nagot bra med dagen! Vi tillbringade ett par timmar bland de maaaanga aporna i Monkey Forest. Imorgon ska vi pa en guidad cykeltur bland risfalt, tempel och smabyar strax utanfor Ubud, det ska bli spannande! Pa fredag har vi anmalt oss till en matlagningskurs som vi betalade misstankt lite pengar for hmm....  Efter kursen drar vi tillbaka till Kuta beach igen for att festa slappa och shoppa de sista dagarna i Inonesien! Tisdag 24 flyger vi via Jakarta till Kota Kinabalu, Borneo! Och tva veckor senare, den 6 april, drar vi aker osterut, till Filippinerna. Har moter vi upp Hannas Daniel! Runt den 14 Maj flyger vi fran Manilla till Osaka, Japan, dar vi tillbringar vara 2 sistra veckor. Hemfard sker fran Tokyo den 31 Maj.

Vi har alla drabbats av en slags "trott-sjuka", vi blir astrotta och lite halvfebriga o halvkassa i vara sma magar, men har da tillfrisknat inom loppet av 24h, sa da kan man ju faktiskt inte klaga!

Ha det fint!! Kramar Prida, Nini & Hannah 

Ps. For er som inte vet, det gar att skriva snalla kommentarer till vart inlagg om ni onskar. Klicka pa lanken "kommentarer" under inlagget, skriv nagot o sa enkelt va det =)

Tida apa apa (no worries)


Overskriften sammanfattar vara senaste dagar ratt bra!

Efter harliga Varkala drog vi till djungeln, Periyar national park narmare bestamt. Vi hittade ett mysigt homestay dar var granne visade sig vara svenskan Lisa, som vi gjorde en dagssafari med jeep och trekking dagen darpa. Under trekkingen traffade vi aven Brad, Ian och Dave fran Canada, England resp Usa. Pa grudn av riktigt gott sallskap och vad vi sag hade vi en bra (och svettig!) dag i djungeln. Vi fick bl.a se hornbill (superstor fagel) hogt uppe i ett trad, black monkeys lite overallt, orm,  sambal deer, jatteekorre samt skymten av en elefant! Riktigt haftig upplevelse och vara guider blev som galna nar vi rakade stota pa elefanten! Farden hem i jeepen var undebar, vi stog upp darbak och spanade ut over den vackra  omgivningen bestaende av djugel, sma byar och hektar av teodlingar. Jeeparna tavlade om vem som skulle komma hem forst vilket resulterade i gamska mycket skrack, skrik  och noje (berochgdalbanan pa liseberg - slang dej i vaggen!)

                              
             Trekking                                  Black monkey               Fikapaus. Hanna har nu ovetande 
                                                                                                       en mosad banan i bakfickan haha!


                              
             Spaning!                                            Wiiiiiiiiiiii!                      Varldens storsta citron! 

Pa kvallen innan vi skulle at olika hall hade vi stor gruppmiddag lisa killarna och 2 tyska tjejer, och hamnade slutligen pa nan skum bar, som vi snart lamnade igen.
Dagen darpa var vi pa en kryddodling och sag muskot, peppar, vanilj, kardemumma, roseappel, kanel och ananas vaxa, riktigt intressant och roligt. Vi kopte pa oss nagra kilo kryddor(som nu forhoppningsvis ligger i ett paket pa vag till sverige tillsammans med 13 till kilo annat stuff) och drog vidare till trichy, sista destinationen i Indien.
 
Pa taget till Trichy traffade vi pa tva indiska kvinnor som undeholl oss pa knagglig engelska i 3 timmar. dage darpa bjod den ena, Mahalaksmi, in oss till sitt hem pa frukost. Vilken fantastisk upplevelse!! Hela tjocka slakten var dar och stog i en ring runt var bord nar vi intog stark och utsokt  akta indisk frukost. Vi bjods aven pa supersott chai och kaffe, samt en valdigt salt limejuice som vi sa vackert fick sitta och smutta pa fast den var vidrig! Vi poserade med samtliga i slakten pa mer an 100 bilder, och efter ett tag ville hanna prova en sari (plagget bestaende av en ca 6 m lang sjal som viras runt korppen med  en viss teknik som alla indska kvinnor bar). Tvillingarna blev saklart oxa sugna och sen stog vi dar och kande oss lite smaindiska. Besoket resulterade i att vi FICK varsin sari, lite smycken samt ett fantastisk minne for livet!

               
Vara nya vanner pa taget...             ...som bjuder pa frukost...       ...o klar pa oss saris.

Intrycket av indien har varit  blandat. Sodra delen var himla mycket battre an den hektiska norra. Vi ar riktigtt glada att vi akte hit och upplevde detta fantastiska och kontrastirka land  med dess trevliga och glada manniskor.

 Sa var det da dax att dra vidare och antligen mota upp vara fantastiska sandsbrovanner i Kuta, Bali! Lyckan var total nar vi sag deras solbranda kroppar och smatt fylledrunkna ogon :P I fem dagar bodde vi pa samma flotta hotell som tjejerna, med pool, RENA lakan, MJUKA madrasser och AC (till skillnad fran indien), vad harligt det var! Har kryllade det dock av svenskar och pa hotellet bestod av ca 90% svenskar, och charterkanslan var pataglig - pa gott och ont!

 Dagarna spenderades vid poolen eller pa den superbilliga shoppinggatan och senare pa kvallen pa dansgolvet! en dag brot vi monstret och tog en surflektion tillsammans med var nyfunne van Johan. Hanna och Johan var naturbegavningar och stog medetsamma pa bradan medan tvillingarna kampade pa med sina privata instruktorer (som kostade 35kr for 1,5timmar + brada, fint pris!!). Det kravdes hart arbeta for att tillslut komma upp pa bradan, men nar man val stog dar vagde kanslan upp all moda och anstrangning man lagt ner! Fy vad kul det var coh vad coola vi kande oss! dagen darpa var kroppanra lagom morbultade och fyllda med blamarken, och frida var forundrad over att man kunde ha traningsvark i ALLA muskler i hela kroppen - samtidigt!!

          
    Brak sa det i solsangen!                       Bounty's                           Zanna & Frida

Lite baliprisexempel:
Boenden pa fint hotell 50 kr per person
Nasi goreng (stekt ris med kyckling) ca 13 kr
Badshorts/klanning ca 20 kr
Massage 1 timma 35kr
Tror ni vi gillar det;)?

Nu har vi sagt farval till sandsbrotjejerna efter en aldeles for kort till tillsammans och har nu  "mellanlandat" pa Balis granne Lombok och befinner oss i staden Sengigi. Vi bor i en mysig bungalow med trevlig utetoa dar hortensiablommor vaxer over vaggen in pa toan. Igar var vi a klippte oss (farlat Sabba!) for endast 25 kr per person, och resultatet var helt ok. Idag tog vi bussen till en folktom strand en bit harifran dar vi forsokte pressa i det mulna vadret.
Iman drar vi sa antligen vidare till Gili island Trawanga, dar det blir lata dagar och efterlangtad dykning! 

                                        
                                     Solnedgang pa Lombok


Vi tanker pa er darhemma!

Stooor kram

RSS 2.0