Det ska va gott o leva!


Sa var vi i sodra Indien, Varkala narmare bestamt, en stad vid kusten med en stooor strand nedanfor klipporna.

Andra dagen i Varanasi tvingade vi oss upp i ottan, alla mer eller mindre sjuka haha. Men vi SKULLE upp for att se soluppgangen sittandes i en roddbat pa Ganges. Och visst satt vi dar klockan 6.30 och motte solens forsta varmande stralar! Senare under dagen motte vi  australiensaren Nick och tillsammans med honom fick vi en privat rundtur i McDonaldskoket, ganska otippat, eller hur??!

        

Darefter aterigen nattag, denna gangen med slutmal Delhi. taxichaufforen som tog oss till lotustemplet hade en "dubbeltumme", vi tyckte det var lite smakul. haha Se bild nedan. Har stannade vi endast en natt for att darifran ta flyget soderut. Vi landrade i Kochi i delstaten Kerala och tog oss direkt med buss vidare till Alleppey. Dar hyrde vi en husbat i 22 timmar med privat kock, en "uppassare" samt en kapten. Allt bara for oss tre, kandes hur lyxigt som helst. Pa denna husbat gled vi fram langst backwaters fantastiskt vackra flodsystem. Som en labyrint av floder med palmer hangandes over. Och maten ska vi inte tala om... sa jakla gott!

                              

Snabba ryck, packa vaskan och sa drog vi vidare till Kollam dar vi upplevde flodsystemet pa lite narmare hall. Vi satt med 5 andra turister samt en guide i en trabat och gled stillsamt langst de lite smalare kanalerna och fick fick bland annat se vilt vaxande: ananas, mango, cashewnotter, durian, muskot, peppar, kryddnejlika och aven stora dammar med jatterakodlingar . Var guide slicade skickligt upp varsin kokosnot till oss sa att vi fick dricka innehallet och ata akta farsk kokos ;). Dessa tva dagar pa backwaters har varit de basta dagarna hittils pa resan, fantastic!

Nu sitter vi alltsa 10 meter fran klippkanten i Varkala och har haft tva dagar pa beachen. Alla har numera antagit en latt rosa, snudd pa rod, nyans pa kroppen TROTS litervis med sollotion. Vagorna ar kanske 2m hoga och oerhort roliga att bada i =D

Vi mar battre och battre och trivs med livet. Maltiderna har kostar runt tjugolappen, med dryck och vi bor inatt for 100 kr i ett fint rum med flakt och frasch toa. En busstur pa 2 h kostar oss ca 8kr/personer. Hannas busskompisar, tva indiska kvinnor, var himla trevliga. De fick lyssna pa Per Gessle, smaka pa svenskt tuggumi och en lektion i var Sverige lag pa kartan samt se pa bild hur det gar till nar svenskar sjunger kareoke =D 

Kontrasterna mot norra Indien ar patagliga har nere. Har ar forst och framst ca 10 grader varmare och vi behover INTE ha filt pa pa natterna. Istallet ar det flakt pa som galler. Har ar dessutom mycket lugnare. Inte alls samma hektiska trafikkaos och forsaljare ar inte alls sa paflugna. det ar gronare har och reanare.

Nu vantar djungeltrekking i Periyar och te/krydd-plantage och pa mandag drar vi osterut for att mota upp vara sota sandsbrotjejer pa BALI!!! hang pa!


Stort GRATTIS till pappa Bengt som fyller ar idag!

Alltsa det gar hur jakla segt som helst med bilderna. Vi haller tummarna for att det gar snabbare i Indonesien, isf utlovar vi fler bilder!

KISSES AND HUGS

bollywoodfilm, nattag och ganges


kara vanner!

Sist vi hordes skulle vi ga pa bollywoodfilm. Den kostade 14 kr och var pa hindi. Efter 1.5 h, halvvags genom filmen, kande vi oss nojda eftersom det var nagot svart att forsta sjalva handlingen. Himla glad film med massor av musik och dans, snyggt gjord och publiken engagerade sig verkligen till 1000! Alla vralar sa fort det borjar bli lite avklatt och gapskrattar at nastan allt. Hahaha, vi latsades oxa skratta lite!

     
I Jaipur facineras vi av varldens storsta solur och moter aven kor pa vagarna , se ovan.
Efter Jaipur korde Nero, var chauffor vidare oss till Agra. nasta dag  steg upp innan gryningen, klockan 6.00 och begav oss forvantansfulla i morkret till maktiga Taj Mahal och vi lovar att det var vart varenda (DYR!) rupee. Turister betalar ca 150 kr for intrade medan Indierna sjalva betalar hela 2 kronor(!!!). Men som sagt, Taj Mahal ar Taj Mahal och extra fint var det i soluppgangen! En kung byggde det for lange sedan till sin fru nar hon dog och allt ar helt symmetriskt. En moske har byggts pa vanstra sidan och for att det da ska bli symmetriskt har aven en exakt kopia byggts pa hogra sidan (icke-moske).
       
Mysiga familjen,
Taj i bakgrunden!

      
Vem hoppar hogst?


       

I Agra gjorde vi ett stopp vid overgivna staden Fatehpur Sikri dar vi besokte en enorm moske och vi fick aran att bara dessa fina hattar gjorda av plast. Bilden  langst till hoger visar kon till Agras enda bensinmack for rickshaws (tuk-tuks/minibilar). Detta var kanske 1/5 av kon ;)

Vi sa farval till Nero och hoppade pa nattaget till Varanasi, den heliga staden. Haha, taget var ju inte riktigt som vi hade forvantat oss, med vad ar som man forvantar sig har i Indien? Och det ar ju det som gor resan spannande! I var 'hytt' sov vi 3 +5  indiska man.  


Sitter nu pa ett internetcafe ett halvt kvarter fran den heliga floden Ganges. Tank att vi verkligen ar har! 
faktafakta: for att en sjo i Sverige ska vara badduglig ska den helst innehalla hogst 500 bakterier/100 ml vatten. Ganges inehaller 1.5 miljoner bakterier/100 ml vatten. Blir du oxa sugen pa att bada? Iaf  ar indierna det. Sag nyss en kille som aven skoljde munnen med akta gangesvatten. Men det ar ju en del av deras religion, deras sjalar blir renade av detta heliga vatten. Imorgon stiger vi upp i ottan for att ta en battur i gryningens dimma langst med  floden.

Ganges, dar indier aven tvattar sina klader.

Vi ar nu iaf  proppmatta efter en brakmaltid for 40 kr for oss alla. Innehall: pasta med svamp o ost, vegetariska varrullar, ris, currygryta, veg hamburgare m pommes, roti (indiskt brod, som tunnbrod). We like! Kerstin o Lena, ni borde verkligen vara stolta over oss. Sa fort vi far tillfalle smorjer vi frenetiskt in vara hander i handsprit: fore maltid, eftermaltid, efter toabesok, osv osv... TROTS det ar vi standigt kassa i magen hahaha! Vi lever pa imodium numer ;)
 I ovrigt mar vi bra! Nasta anhalt efter Varanasi blir aterigen Delhi for att dar ta flyget ner till Kerala i soder. Fortsatt att folja oss! Vi blir glada av era kommentarer =)

BIG KISS

Ps. Ar det nagon som kan forklara hur man laddar upp en film fran kameraminneskortet pa bloggen?

"Welcome to India!"

Nu ar vi antligen har och det kanns ofattbart! Inden ar allt pa samma gang: kaos, manniskor i mangder stokigt, kor apor elefanter och kameler pa motorvagarna, dofter, fargglada kvinnor.  Hittlills har vi bara biviit bemotta av hjalpsamma och trevliga manniskor, vilket ar tur annars vet vi inte hur vi hade klarat oss genom detta hektiska samhalle. Det var kallare av vad vi trodde, tank svensk sommar: det luktar och det kanns som svensk sommar. Kofta pa pa morgon och kvallar!

Flygresan gick val bra, vi landrade dar vi skulle efter mycket om och men, vi kom faktiskt halvvags till Mumbai, for dimman var for tat att landa i dehli. Men dimman "lattade" och vi vande tillbax och landade i tjock dimma, halleluja!

Efter en dag i dehli med diverse turistattraktioner och boendeletande  slocknade vi utmattade kl 19.00 pa hotellet vi slutlign hittade. Dagen hade resulterat i att vi bokade en privat chauffor med bil som skall kora oss overallt, genom den gyllene triangeld (delhli-jaipur-agra), i en hel vecka, oops, hur hande detta och hur kunde det bli sa dyrt pa kontoutdraget? haha!

Igar korde cahufforen oss hit till jaipur dar vi igar sag ett fort och shoppade pa bazaar. Ikvall ska vi pa bollywoodfilm och tidigt imorgon drar vi vidare till Agra med sitt Taj Mahal!

Indien ar fantastiskt och olikt alla andra lander vi besokt tidigare!


Nar vi landade i Indien  mottes vi av dimma och trafikstockning. 
Var taxichauffor vande mitt pa motorvagen och korde MOT trafiken, som om 
det vore varldens mest naturlkiga sak. Vem tror ni vajer forst?

 

Pa cykelfard genom Delhis trafikkaos




Indiernas ville ha med oss pa bild framfor Indian gate, vi ar inte dem som tackar nej!



Overlastad sopbild pa motorvagen mellan Delhi - jaipur



Forsta Indiska maltiden: ljuvlig men lite stark

Ett av alla djur pa motorvagen


Bergsget





En Bollywoodfilms spelades i vid Amber fort nar vi var dar och den stora
 filmstjarnan befinner sig nanstans i mitten av turbaner

Hanna shoppar envist BAKOM disken, det ar inte latt att hitta ratt farg!


Overlastad cykeltaxi

jag vill oxå följa med!

simba i 50-litaren

snälla snälla?


I övermorgon

...drar vi!
Packningen är påbörjad:


Matig karta

 På afterworken idag skulle Hanna förklara vår resrutt så hon och Emanuel byggde en karta:

Jalapeno uppe till vänster: Indien (ca 2 veckor)
Litet nachochips: Bali (ca 3 veckor)
Stort nachocips: Borneo (ca 2 veckor)
Janapeno uppe till höger Fillippinerna (ca 6 veckor)
Med på bilden är också:
Halväten Jalapeno: ev övriga Indonesien?
Helt nachochips: Australien
Sen är japan inte med på kartan men där ska vi vara i ca 2 veckor

nu är det en vecka + 2 dagar kvar
Tjing tjing sålänge


RSS 2.0