Det ska va gott o leva!


Sa var vi i sodra Indien, Varkala narmare bestamt, en stad vid kusten med en stooor strand nedanfor klipporna.

Andra dagen i Varanasi tvingade vi oss upp i ottan, alla mer eller mindre sjuka haha. Men vi SKULLE upp for att se soluppgangen sittandes i en roddbat pa Ganges. Och visst satt vi dar klockan 6.30 och motte solens forsta varmande stralar! Senare under dagen motte vi  australiensaren Nick och tillsammans med honom fick vi en privat rundtur i McDonaldskoket, ganska otippat, eller hur??!

        

Darefter aterigen nattag, denna gangen med slutmal Delhi. taxichaufforen som tog oss till lotustemplet hade en "dubbeltumme", vi tyckte det var lite smakul. haha Se bild nedan. Har stannade vi endast en natt for att darifran ta flyget soderut. Vi landrade i Kochi i delstaten Kerala och tog oss direkt med buss vidare till Alleppey. Dar hyrde vi en husbat i 22 timmar med privat kock, en "uppassare" samt en kapten. Allt bara for oss tre, kandes hur lyxigt som helst. Pa denna husbat gled vi fram langst backwaters fantastiskt vackra flodsystem. Som en labyrint av floder med palmer hangandes over. Och maten ska vi inte tala om... sa jakla gott!

                              

Snabba ryck, packa vaskan och sa drog vi vidare till Kollam dar vi upplevde flodsystemet pa lite narmare hall. Vi satt med 5 andra turister samt en guide i en trabat och gled stillsamt langst de lite smalare kanalerna och fick fick bland annat se vilt vaxande: ananas, mango, cashewnotter, durian, muskot, peppar, kryddnejlika och aven stora dammar med jatterakodlingar . Var guide slicade skickligt upp varsin kokosnot till oss sa att vi fick dricka innehallet och ata akta farsk kokos ;). Dessa tva dagar pa backwaters har varit de basta dagarna hittils pa resan, fantastic!

Nu sitter vi alltsa 10 meter fran klippkanten i Varkala och har haft tva dagar pa beachen. Alla har numera antagit en latt rosa, snudd pa rod, nyans pa kroppen TROTS litervis med sollotion. Vagorna ar kanske 2m hoga och oerhort roliga att bada i =D

Vi mar battre och battre och trivs med livet. Maltiderna har kostar runt tjugolappen, med dryck och vi bor inatt for 100 kr i ett fint rum med flakt och frasch toa. En busstur pa 2 h kostar oss ca 8kr/personer. Hannas busskompisar, tva indiska kvinnor, var himla trevliga. De fick lyssna pa Per Gessle, smaka pa svenskt tuggumi och en lektion i var Sverige lag pa kartan samt se pa bild hur det gar till nar svenskar sjunger kareoke =D 

Kontrasterna mot norra Indien ar patagliga har nere. Har ar forst och framst ca 10 grader varmare och vi behover INTE ha filt pa pa natterna. Istallet ar det flakt pa som galler. Har ar dessutom mycket lugnare. Inte alls samma hektiska trafikkaos och forsaljare ar inte alls sa paflugna. det ar gronare har och reanare.

Nu vantar djungeltrekking i Periyar och te/krydd-plantage och pa mandag drar vi osterut for att mota upp vara sota sandsbrotjejer pa BALI!!! hang pa!


Stort GRATTIS till pappa Bengt som fyller ar idag!

Alltsa det gar hur jakla segt som helst med bilderna. Vi haller tummarna for att det gar snabbare i Indonesien, isf utlovar vi fler bilder!

KISSES AND HUGS

Kommentarer
Postat av: Cina

hej tjejer!

Allt låter ju helt fantastiskt, man kanske borde bege sig dit nästa gång man är resesugenn då=)

Hoppas att ni blir bättre i era magar snart=) hade de fint och ta hand om er! Pusskram

2009-02-25 @ 15:23:43
Postat av: Empa

Heej brudar! Känner mig en aning dum, har tyckt att det var så tråkigt att man inte har kunnat skriva kommentarer, men det kan man ju upptäckte jag precis:P

Bilden från mc-donalds: hahahahahaha, helt underbart!

Solnedgången var ju inte o leka med, riktigt härligt:) Nu börjar vi närma oss att boka vår resa, blir nog i början av nästa vecka wiii. Ha det fortsatt toppen, massa pussar till min lilla trio:)

2009-02-25 @ 16:03:08
Postat av: Cissi

Hej vänner!

Man kan ju inte annat än att bli lite smått avis när jag nu läst allt ni skrivit hittills! Ni är duktiga på att skriva! Roligt för mig att ta ett avbrott i pluggandet o läsa lite resekunskap istället! =)

Ta hand om er! Jag saknar er!

Puss o kram Cissi

2009-02-25 @ 16:38:01
Postat av: Tanja

En rundtur inne i Mcd:s allra heligaste... Fyyyyy va avis jag blir!!!! ;)

Mkt trevlig läsning chicks!

Kram Tanja

2009-02-25 @ 20:14:25
Postat av: Kerstin Bengt

Heej!

Underbart att se o höra er "live" på skype! Värmde i hjärtat. Kul att ni har det bra o får uppleva så mycket. Lyxigt med flodbåten o egen kock. Priserna passar verkligen smålänningar.

Jag, Bengt tackar för grattishälsningen o är nyss hemkomen fr Milano och fotboll. 8 plusgrader inte illa för en frusen svensk. Zlatan var superbo!! 80.000 vrålande italienare på läktaren. Upplevelse!!! Matchresultat 0-0. Superspännande !!!

Jag är nu mottio trötto. Gonattio!!

Stora varma kramar till våra toppen Dreamteamtjejer!

Bengt Kerstin

2009-02-25 @ 23:32:52
Postat av: Jonna

hej tjejer!

Gud va härligt ni verkar ha det!! Inte ett dugg avis på sol och resa, här hemma finns ju snöslask och jobb ;P

Så roligt att du ringde idag hanna, alltid lika kul o höra din röst!!:)

ta hand om varann nu och njut riktit ordentligt!!

Massa pussar och kramar!!

2009-02-26 @ 12:21:03
Postat av: Marie W

Vad fint ni har det tjejor!!! Blir avundsjuk såklart!

Bali får ni ta MASSOR av bilder på :) KRAM

2009-03-01 @ 15:28:17
Postat av: mia med magen

Hej godingar!!

Super fina bilder, kan man beställa några av er sen när ni kommer hem eller! Här är det snö och blask... humöret känns inte som det är på topp när man bara går runt och väntar på våren men det känns ju lite bättre när man får läsa vad ni små busar har för er! Här rullar det på, jag tycker veckorna går för fort... snart är det ju dags att få en bebis!!! Gaahhh! Okej, jag vet att det är 4 månader kvar men dom första 5 har ju bara svishat förbi så dom sista 4 lär väl göra likadant! Så magen växer ordentligt och det gör nog bebisen också=) för det är nån som slår volter i min mage=)!!!

Kram på er alla!!!

2009-03-03 @ 12:40:16
Postat av: mamma Lena

Hej på er underbara tjejer.

Fortsätt och ha det bra.

Kramar i massor till er.

2009-03-04 @ 21:48:12
Postat av: Ylva och Anders

Jaaa vad ska vi säga, "våra" underbara tjejer: Ni är fantastiskt duktiga på att dela med er av era erfarenheter, både i skrift o bild.Det tackar vi för här hemma i regniga Växjö! och vi gläds med er på er intressanta resa!!!

Stor kram från Ylva o Anders

2009-03-07 @ 09:36:02
Postat av: Farbror Per

Hej!

Kul å hitta er här! Men ni är väl rädda om er små knytten!

2009-03-29 @ 14:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0