Tida apa apa (no worries)


Overskriften sammanfattar vara senaste dagar ratt bra!

Efter harliga Varkala drog vi till djungeln, Periyar national park narmare bestamt. Vi hittade ett mysigt homestay dar var granne visade sig vara svenskan Lisa, som vi gjorde en dagssafari med jeep och trekking dagen darpa. Under trekkingen traffade vi aven Brad, Ian och Dave fran Canada, England resp Usa. Pa grudn av riktigt gott sallskap och vad vi sag hade vi en bra (och svettig!) dag i djungeln. Vi fick bl.a se hornbill (superstor fagel) hogt uppe i ett trad, black monkeys lite overallt, orm,  sambal deer, jatteekorre samt skymten av en elefant! Riktigt haftig upplevelse och vara guider blev som galna nar vi rakade stota pa elefanten! Farden hem i jeepen var undebar, vi stog upp darbak och spanade ut over den vackra  omgivningen bestaende av djugel, sma byar och hektar av teodlingar. Jeeparna tavlade om vem som skulle komma hem forst vilket resulterade i gamska mycket skrack, skrik  och noje (berochgdalbanan pa liseberg - slang dej i vaggen!)

                              
             Trekking                                  Black monkey               Fikapaus. Hanna har nu ovetande 
                                                                                                       en mosad banan i bakfickan haha!


                              
             Spaning!                                            Wiiiiiiiiiiii!                      Varldens storsta citron! 

Pa kvallen innan vi skulle at olika hall hade vi stor gruppmiddag lisa killarna och 2 tyska tjejer, och hamnade slutligen pa nan skum bar, som vi snart lamnade igen.
Dagen darpa var vi pa en kryddodling och sag muskot, peppar, vanilj, kardemumma, roseappel, kanel och ananas vaxa, riktigt intressant och roligt. Vi kopte pa oss nagra kilo kryddor(som nu forhoppningsvis ligger i ett paket pa vag till sverige tillsammans med 13 till kilo annat stuff) och drog vidare till trichy, sista destinationen i Indien.
 
Pa taget till Trichy traffade vi pa tva indiska kvinnor som undeholl oss pa knagglig engelska i 3 timmar. dage darpa bjod den ena, Mahalaksmi, in oss till sitt hem pa frukost. Vilken fantastisk upplevelse!! Hela tjocka slakten var dar och stog i en ring runt var bord nar vi intog stark och utsokt  akta indisk frukost. Vi bjods aven pa supersott chai och kaffe, samt en valdigt salt limejuice som vi sa vackert fick sitta och smutta pa fast den var vidrig! Vi poserade med samtliga i slakten pa mer an 100 bilder, och efter ett tag ville hanna prova en sari (plagget bestaende av en ca 6 m lang sjal som viras runt korppen med  en viss teknik som alla indska kvinnor bar). Tvillingarna blev saklart oxa sugna och sen stog vi dar och kande oss lite smaindiska. Besoket resulterade i att vi FICK varsin sari, lite smycken samt ett fantastisk minne for livet!

               
Vara nya vanner pa taget...             ...som bjuder pa frukost...       ...o klar pa oss saris.

Intrycket av indien har varit  blandat. Sodra delen var himla mycket battre an den hektiska norra. Vi ar riktigtt glada att vi akte hit och upplevde detta fantastiska och kontrastirka land  med dess trevliga och glada manniskor.

 Sa var det da dax att dra vidare och antligen mota upp vara fantastiska sandsbrovanner i Kuta, Bali! Lyckan var total nar vi sag deras solbranda kroppar och smatt fylledrunkna ogon :P I fem dagar bodde vi pa samma flotta hotell som tjejerna, med pool, RENA lakan, MJUKA madrasser och AC (till skillnad fran indien), vad harligt det var! Har kryllade det dock av svenskar och pa hotellet bestod av ca 90% svenskar, och charterkanslan var pataglig - pa gott och ont!

 Dagarna spenderades vid poolen eller pa den superbilliga shoppinggatan och senare pa kvallen pa dansgolvet! en dag brot vi monstret och tog en surflektion tillsammans med var nyfunne van Johan. Hanna och Johan var naturbegavningar och stog medetsamma pa bradan medan tvillingarna kampade pa med sina privata instruktorer (som kostade 35kr for 1,5timmar + brada, fint pris!!). Det kravdes hart arbeta for att tillslut komma upp pa bradan, men nar man val stog dar vagde kanslan upp all moda och anstrangning man lagt ner! Fy vad kul det var coh vad coola vi kande oss! dagen darpa var kroppanra lagom morbultade och fyllda med blamarken, och frida var forundrad over att man kunde ha traningsvark i ALLA muskler i hela kroppen - samtidigt!!

          
    Brak sa det i solsangen!                       Bounty's                           Zanna & Frida

Lite baliprisexempel:
Boenden pa fint hotell 50 kr per person
Nasi goreng (stekt ris med kyckling) ca 13 kr
Badshorts/klanning ca 20 kr
Massage 1 timma 35kr
Tror ni vi gillar det;)?

Nu har vi sagt farval till sandsbrotjejerna efter en aldeles for kort till tillsammans och har nu  "mellanlandat" pa Balis granne Lombok och befinner oss i staden Sengigi. Vi bor i en mysig bungalow med trevlig utetoa dar hortensiablommor vaxer over vaggen in pa toan. Igar var vi a klippte oss (farlat Sabba!) for endast 25 kr per person, och resultatet var helt ok. Idag tog vi bussen till en folktom strand en bit harifran dar vi forsokte pressa i det mulna vadret.
Iman drar vi sa antligen vidare till Gili island Trawanga, dar det blir lata dagar och efterlangtad dykning! 

                                        
                                     Solnedgang pa Lombok


Vi tanker pa er darhemma!

Stooor kram

Kommentarer
Postat av: Jonna

hahah, klockren bild med de indiska damerna, ni ser ut att vara huvudet längre, undra hur jag hade sett jämte dem ?! ;) haha..

Ni verkar ha det toppen!! :) Kul med lite galej, sånt sitter ju aldrig fel utomlands :)

Ha dte nu grymt på gili öarna, akta er för svamparna ;) PUSS!!

2009-03-08 @ 14:29:10
Postat av: Mamma och mormor

Hej älskade barn!

Mormor prövar just nu min nyinköpta spikmatta. (Indieninspirerad.)Vi är numera riktiga fakirer, och njuter av detta. Testade ni spikmatta i Indien?

Vilka äventyr ni är med om och vad ni får uppleva!

Ha det fortsatt gott och var rädda om er och varandra. Kramar i massor

2009-03-08 @ 17:41:26
Postat av: Kerstin Bengt

Hej våra supertjejer!

Oh, så fina ni blev i era nya sari!! Vilken härlig färgstark bild! Det får bli en indisk afton när ni kommer hem. Lena får ta med spikmattan. Vilken upplevelse att få komma in i ett indiskt hem o bli bjudna på mat även om limejucen smakade äckelpäckel. Vilka fantastiska berättelser o bilder ni förser oss med!

Här hemma har vi glatt oss åt att få rå om storebror Hans men han åker tillbaka till England på ons för nytt jobb. Vi önskar honom lycka till! Då blir det så tyst här utan några ungdomar.

Träffade Lena o Lasse i spåret idag. Naturligtvis pratade vi om er... o undrade med spänning när nästa inlägg kommer. Så kom det ett idag- kul!

Fortfarande ligger snön kvar fläckvis även om det smälter på. Stora flingor dalade till marken men försvann ganska snabbt.

Vi cyklade ut till Dalbostrand för att kolla isen. Ser tärd ut. Våra gamla skidspår kan man fortfarande skönja. Fantastisk vacker vy utöver den isbelagda sjön.Tanken på sommar o bad kändes avlägsen. Tände upp brasa i bastun o avnjöt chokladmjölk o smörgås o tänkte på er.

Imorgon är det jobb igen o vi räknar dagarna tills det magiska datumet 18 mars. 2 veckor, förhoppningsvis sol,bad,motion,läsa, slappa o bara få vara superego.

Ha det fortsatt bra o var rädda om er!

Kramar fr

Mamma pappa Hans

2009-03-08 @ 23:05:40
Postat av: mia med magen

hej tjejer! Man blir ju inte lite avis när man ser era fina bilder! Härligt att du gillade bliderna på bulan, det kanske kommer fler! Här har vintern bestämt sig för att stanna så det bara snöar... Tydligen så har det varit kaos uppe i Stockholm med massa olyckor!

Jag har däremot gjort bananmuffins idag och då tänkte jag på Frida! -Ja, jag mosade bananen och blandade ihop med smeten sen;)

Kram till er alla!!! Bulan hälsar med att sparka på min urinblåsa...

2009-03-11 @ 12:52:38
Postat av: Cissi

Hej! Så himla härligt ni verkar ha det tjejer! Fasen så snygga ni var i dedär klänningarna! Något att ha på sig ofta sen när ni kommer hem kanske?! =P Ha det så bra! Kramar från Cissi

2009-03-11 @ 16:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0