Stor slakttraff i djungeln....

Jaha, va har ni nu missat tanker ni forstas! Jo imorgon blir det namligen stor fest med orangutanger, vi kommer vara gaster i deras matsal (=matningsplats i djungeln). =)
Vi har anlant till destination nummer 3 pa var resa, grona grona grona Borneo! 

Senast vi uppdaterade hade vi fascinerats av aporna i Monkey Forest
   
Baby monkey  och   Hanna och Frida hjalps at att leta loss
mummy monkey      liksom aporna i bakgrunden


I Ubud gjorde vi en heldagstur med cykling genom sma charmiga byar och underbar natur. Vi susade nerfor 99 % av den 25 km langa farden, det blev alltsa inte mycket till traning den forsta etappen.... Vi fick uppleva ett stycke Balikultur med risfalt dar vi saklart testade vara fardigheter i att sla ris, besokte en liten balinesisk by och larde oss en hel del om traditioner, fick se kafferostning och luktade pa kryddor i en spicegarden och briljerade med vara kunskaper fran Indien. Den sista etappen ryktades vara mestadels branta backar o vi som hade vantat oss en riktigt svettig dag antog saklart utmaningen... o oj va svetten rann, vi korde pa lagsta vaxeln av 21 mojliga och efter 45 min hann vi precis in till restaurangen innan sporegnet var ett faktum! Buffen satt fint som beloning och dagen som helhet var en 10 poangare!

         
kodakmoment!                 Ey syrran, nu cyklar vi!           High five

     
sota tjejer pa landsbygden   "GIVE ME A KISS, OINK"

    
Hart arbete pa risfalten                                                   Hanna skaffar nya vanner....   


I samband med nyar pa Bali satter varje familj upp ett "christmastree", som de bygger sjalva och satter ute pa vagen framfor huset. Det ligger lite prestige i vem som gjort det finaste.

Latt mora i kroppen tog vi en matlagningskurs dar vi forst besokte en matmarknad och sedan larde oss laga tonfisk i bananblad, saffransris (utan saffran), satay, baligronsaker och delikat efterratt i form av pannkaka med palmsockerfyllning. En mycket prisvard kurs (100 kr, 4 h) men ett dygn senare fick N & F en slang av spysjukan. Om det berodde pa kursen later vi va osagt...


        
Pa krydd/gronsaksmarknaden i Ubud                          Rulla, rulla liten                Jajamen, det gick!
                                                                                          kycklingboll    


De sista 4 dagarna pa Bali slappade vi aterigen i Kuta. Sola. Shoppa. Festa. Ata. Sova. Semester!!
Nu har vi fatt nog av det goda slappislivet o ser fram emot spannande aventyr har pa Borneo. Vi har hittills tillbringat 2 natter i Kota Kinabalu med bio och marknader. En kvall lyxade vi till det med skaldjursmaltid dar vi sjalva pekade pa levande havsdjur i akvarium och avnjot vitloksmarinerade jatterakor och ett halvt kilo sea shells, yummmie!
      
tillbaka i Kuta...                  Sunset                        Solbrillebrudarna i solnedgangen

        
Vilka skaldjur ska vi ha??     Yep, gott och mattande!

Idag akte vi buss till ostkusten Sandakan och besokte en minnespark for krigsfangar under andra varldskriget, vilket var mer intressant an vad det kanske later!

Tack for alla fina kommentaren, de varmer!
Tjing Tjing!

Ps.Glom inte earth hour pa lordag, det gor inte vi!!

Kommentarer
Postat av: zanna

hahah, hanna vilken tur att du nu har lärt dig att göra satay själv, kommer du äta det vaje dag när du kommer hem sen då?:) pusspuss ha de så mysigt bland orangutangerna, de är lika söta som ni:)

2009-03-26 @ 15:32:36
Postat av: Marie W

OH vad kul med bilder :) Vilka mästerfotografer ni är!

KRAM Marie

2009-03-26 @ 19:59:28
Postat av: Jalla, jalla

Vilket äventyr tjejer!! Ni sitter ju inte still en sekund och ni ser verkligen till att se och lära er allt. Man blir ju liiiiiite smått avis. A LOT!!!

Önskar att jag vore 10 år yngre.

Inte så förbannat kräsen vad gäller renlighet och mat.

Kunde sova vart som helst.

Inte hade en superkänslig mage.

Inte var rädd för småkryp eller djur överhuvudtaget.

Isf hade jag tagit första bästa flyg ner och följt med er på resan. =)

Ha det forsatt underbart och var rädda om er.

gruppkram

2009-03-26 @ 20:53:20
Postat av: Mamma Lena

Bamsekramar till er alla. Ser fram mot nästa inlägg med underbara bilder. Ni skriver så levande att det känns som jag är med er, trots kylan här hemma.

2009-03-26 @ 21:33:52
Postat av: kerstin Bengt

Hej!

Vilka roliga upplevelser ni har o underbara bilder! Jag säger som Lena" det känns som man är med". Bilden med de söta flickorna o lastbilen var riktigt rörande. åsynen av äggkartongsmannen gav nästan skrämselhicka. Ni såg ju proffsiga ut där på risfältet- blivande sommarjobb? Undrar vad Hanna sa för intelligent till risfältsmedarbetarna?

Nu ser vi fram emot att bli bjudna på asiatisk mat när ni kommer hem. Hoppas att Ninni o Frida känner sig bra nu.

I dag har vi varit på en heldagstur med buss över hela ön. Vi var uppe på 1700 m höjd. Vi passerade 4 klimatzoner på resan. Det tror man inte finns på kanarieöarna. Där uppe var det kallt. Insåg direkt att jag hade för lite kläder. Intressant att se något annat än stränder. Man kan ju lessna på sol o bad.

Ha det fortsatt bra!

Många kramar till er tre.

Kerstin Bengt

2009-03-28 @ 22:30:58
Postat av: Moe!

Hur härligt får man ha det?! tjejer ni verkar ju stortrivas! men huuuu vilken spindel ni hade på bilden längre ner, den hade jag inte gärna stiftat bekantskap med.. Här i sverige är det fruktansvärt kyligt forfarande men några små stackars snödroppar o krokus har börjat titta fram. de är lagom fram tills ni kommer hem igen;) Jag har själv planerat en resa till Bali 12-29 maj så ni får gärna slänga iväg ett o annat tips om va som är sevärt o så! hoppas nu Borneo blir topp, ska bli spännande o följa:D Vi saknar er på HÖRS! Lots of Love Moa

2009-03-29 @ 19:13:17
Postat av: mia med magen!

Hallå tjejer!



Det är så fruktansvärt kul att läsa om vad ni gör, man blir som sagt inte alls avis!! men jag får väl vara glad över lilla bulan! Som inte är så liten längre!Det är intressant hur man blir allmän egendom när man är gravid, alla har rätt att kommentera och alla har rätt att kalla mig tjock! En av polisstudenterna kom en morgon och hälsade med att säga "hej tjock-smock!" Trevligt va!

Idag var vi och vägde och mätte bulan på MVC, allt var som det ska vara! Himla tur va!

Annars börjar våren sakta men säkert att komma hit, jag var i Göteborg i helgen hos lillasyster och shoppade loss! Hittade värsta fräna vårjackan, den är alldeles vårgrön. Ha det bra alla 3 och ta hand om varandra!!

Puss och kram!!

2009-03-30 @ 12:37:34
Postat av: Elin

Rapport från ekvationernas värld:

Hälsade på kusiner i Göteborg i helgen, om några veckor ska vi fira farmor där, kommer sakna er. Passade på att bjuda in mej själv till SMHI i fredags, trevligt :). Ex-jobbet går lite bättre, tack vare min goa handledare. Våren är frustrerande seg, det är fortfarande skitkallt här. Betydligt mer värmande att drömma sej bort till andra sidan jorden.

Kortet på Ninni och grisen är ju oslagbart.

Och så söta apor! Man vill bara gosa.

Och den med er och flickorna på bänken är jättevackert.

Puss E.

2009-03-30 @ 14:45:48
Postat av: amelie

härligt jobbat tjejer:D ni verkar ha fullt upp! med massa skoj:) själv steg jag upp idag vid sju,för skrapa rutan,frysa arslet av mej,rida innan jobbet,sen maxi i elva timmar med alla underbara farbröder å tantor,komma hem sliten,stinka korv som f*n å däcka i soffan-tänk på det när ni ligger där i stranden å njuter av livet:D!man blir iallafall upp piggad när man får läsa om era äventyr! Keep it up Babes:) puss puuss till er å alla apor

2009-03-30 @ 21:16:23
Postat av: amelie

härligt jobbat tjejer:D ni verkar ha fullt upp! med massa skoj:) själv steg jag upp idag vid sju,för skrapa rutan,frysa arslet av mej,rida innan jobbet,sen maxi i elva timmar med alla underbara farbröder å tantor,komma hem sliten,stinka korv som f*n å däcka i soffan-tänk på det när ni ligger där med tårna i sanden å njuter av livet:D!man blir iallafall upp piggad när man får läsa om era äventyr! Keep it up Babes:) puss puuss till er å alla apor

2009-03-30 @ 21:19:21
Postat av: Moshi Moshi

Hej=)

Ni verkar ha det helt underbart! Vi vill också=)

Här på moshi på våren och värmen kommer, Daniel har sett första myggan. Vi har höjt priserna på menyn, och börjat med lite smått och gott på menyn. T.ex.udonnudlar och nudelsallad är borta! (Daniel lycklig) Vi ska göra sushi på en rockfestival i slutet av maj=)Har fått ett område på 500kvadrat, där det ska ätas och drickas alkohol=)

Daniel har fått reda på att det inte var en liten krabat i Jennys mage utan 3=)

Ha det jättebra!

Vårhälsningar från Emelie, Daniel, Mayumi, Masumi, Sandra, Kristina

2009-04-01 @ 13:22:10
Postat av: Christer

Hej!



Fick vykortet idag och det var ju trevlig läsning. Vidare in till bloggen och läst om allt intresant och trevligt ni hittat på.



Ha de gott!



Christer på BIG Travel

2009-04-02 @ 17:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0