Hanna, Ninni, Frida ♥ Filli

Kara familjer, kollegor och vanner. Sist vi skrev skulle vi ta nattfarjan fran Coron till El Nido. "Halleluja"  tankte vi nar farjan faktiskt stod inne vid piren, man vet ju som sagt inte med transporterna i detta land...Farjan var egentligen ingen farja utan ett lastfartyg (mkt billigare an turistfarjan ;). Vad som motte oss nar vi klev pa var ett lastutrymme fullt med massa smala britsar, ca 40 cm, och lika manga filippiner. Vi lyckades anda hitta varsin brits och knodde in oss och somnade ganska omgaende. Vi vaknade 7 timmar senare och kande att baten stod stilla, till var stora forvaning och lycka- "framme" tankte vi! Vi kikade ut genom fonstret och upptackte dock till var besvikelse att vi inte hade rort oss en meter. suck. Men sa, klockan 7.00 borjade vi antligen rora pa oss! Bara 8h kvar.

              
Ah, vad mysigt vi har det pa farjan. Hmm.. Sadar...                      Ninni

Nar vi kom langre ut pa havet borjade det storma och vagorna gick hoga. For att inte bli sjosjuka och ma illa av den gungande baten var vi sa illa tvugna att inta horisontallage resterande tiden av resan. Tio timmar (inte atta) efter att motorerna hade satts igang, 20 timmar efter att vi hade gatt ombord pa baten var vi sa antligen framme i pyttiga El Nido. Denna vackra och mysiga stad (by) bestar av en strandremsa som ligger inklamd mellan stora limestoneklippor. I var kara guidebok Lonely Planet beskrivs o-omradet kring El Nido som ett stalle dar "mother nature has let her imagination run wild" och vi kan inte annat an att halla med. Det ar sa otroligt vackert med alla kalkstensoar overallt med 100-tals ode strander.
    
Hur som helst, val framme i El Nido checkade vi in pa forsta basta boende dar vi bodde 2 natter (for mycket!) tills sjuklingen Ninni tillfrisknat da vi uppgraderade oss till ett battre boende med megaaltan pa stranden som faktiskt hade- hor och hapna- dusch! Appropa sjuk, redan innan vi kom till El Nido hade vi hort att manga blev sjuka under sin vistelse dar, av nagon mystisk anledning. Struntprat tankte vi, men inte bara Ninni lag sjuk 2 dagar, aven Hanna fick en slang av nagot en kvall. Men till alla oroliga mammor och mormodrar vill vi bara tala om att vi numera mar uuuutmarkt!                        
       
 "Livet ar gott, varlden ar stoooor...."

     
Pa ode strand....                      Var nya krabbkompis


       
Pa Helicopter Island,                 Graciosa Ninni         Var sista Filli-solnedgang 
Expedition Robinson '09 (?)                                           for denna gangen!

    
        
Vi laddar infor dykdag pa var balkong. Mangomania!

           
Dykdag avklarad och vi loggar vara dyk och letar upp             Fina, fina El Nido
blackfisken, som vi sag, i fiskboken.


  I El Nido har vi utover dykning (bla) akt pa dagsutflykter med batar till ode strander, sett laguner med det mest turkosa vatten du kan tanka dig, och vi hann evn med att besoka inspelningsplatsen for arets sasong av Expidition Robinson. Igar uthardade vi  (forhoppningsvis) den sista jobbiga transportstrackan pa Filippinerna, for den har gangen. Vi orkar inte ens forklara mer an att vi akte buss och att det tog 10 h.. Nu ar vi i alla fall i den storsta staden pa Palawan, den stora on vi befinner oss pa, med det fina namnet Puerto Princesa. harifran flyger vi via Manilla till Osaka imorgon!!! Wiiiiii! Pa fredag ska vi pa "roof-top-party" hos en supertrevlig amerikan som vi traffade pa Borneo, som jobbar i Osaka. Mycket spannande!

           
Taxi nagon?                             Mangroveskog i           Pappa Jan: Har har vi en tricykle=
                                                Puerto Princesa              moped med sidovagn.


Lite ont i hjartat gor det att behova lamna detta land. Nog att maten inte ar den basta  (i storstaderna ater man nastan bara snabbmat och den inhemska maten ar arlig talat inge vidare..), att man inte forstatt vitsen med toalettring, att manga duschar egentligen bara ar en hink med en skopa att osa med, och att transporterna som sagt inte riktigt ar vad man hoppas.

Men trots detta ar vi ganska overrens om  att Filippinerna ar ett av de basta landerna pa jorden. For vart i varlden ska man aka for att hitta sa ofantligt manga vackra oar om inte hit? Inte i nagot land har vi mott sa mycket leende barn och snalla manniskor som har. Dessutom kommer vi sakna den saftiga goda mangon som vi ater som godis och har borjat bli smatt beroende av....  Trots att vi  aldrig forr stannat i ett land sa lange som vi stannat i Filippinerna (naja, forutom Sverige da) sa onskar vi nog att vi kunde  stanna i ytterligare 5 veckor...

Men resan ar inte slut annu, sushin vantar pa oss! Vi hors i Japan!

Frida, Hanna, Ninni


Kommentarer
Postat av: Jonna

Hej damer!! Vad fantastiskt ni verkar ha de =) Åh, blir så avundsjuk på er!! Vilket fantastiskt ställe =) Bruna o fina är ni med, hoppas lite av den brännan försvinner i japan;) så man kan hålla sig hyfsat i närheten av er sen =)

Njut nu det sista i Japan, snart ses vi ju igen :D yeah! Ät inte allt för mkt sushi, det ska tydligen inte vara bra för magen det där med sjögräs o kallt ris ;P

Ta hand om er!! PUSS

2009-05-13 @ 15:02:07
Postat av: Jonna

Hej damer! Vad underbart ni verkar ha det! Vilket fantastiskt ställe =) och bruna o fina är ni med, hoppas lite av den brännan försvinner i Japan, så man kan stå brevid er sen =)

Snart ses vi ju igen :D yeah!! Ska bli så skoj! Ta hand om er nu det sisa i Japan, o är inte för mkt sushi, det ska tydligen inte vara bra för magen det där med sjögräs och kallt ris ;P

PUSS

2009-05-13 @ 15:04:57
Postat av: Jonna

sorry guys, jag skickar två ggr, men det fyller ju ut lite bland kommenntarerna, haha..

nej, Coopen kallar! Rock on :D puss

2009-05-13 @ 15:06:03
Postat av: mie

BARA ETT TIPS



Sugen på att få gratis presentkort rätt ner i brevlådan på en valfri butik? Det finns en ny sida som är mycket lättare att samla ihop presentkort på, man behöver inte alls ha lika många poäng för att få hem presentkort som på övriga sådana sidor (till exempel gratisbio, gratisklader , gratismakeup, gratismode osv)



Passa på att bli medlem nu, sidan har knappt några medlemmar vilket gör det mycket lättare för dig att få flera presentkort. De har precis höjt så att man får hela 25 poäng för varje medlem man värvar! (innan var det bara 6 poäng)



Just nu är där en tävling där man kan vinna 3500:- i presentkort i valfri butik!



Bli medlem här: http://www.freestreet.se/?r=87

2009-05-13 @ 15:18:33
URL: http://memie.blogg.se/
Postat av: Empa

Hej min favoritrio!

ååh vad många fina och mysiga bilder:) Nu saknar jag er om möjligt ännu mer brudar!! Härligt att Filippinerna var till belåtenhet och häftigt att komma till Japan! Hoppas att du inte blivit för kräsen utan fortfarande uppskattar sushin när du kommer hem till Sverige Ninni;) Och tack Frida för ett kort men oh så trevligt telefonsamtal i helgen, jättekul att du ringde:D och Sara, Cissi och Emma hälsar en massa tillbaka såklart:)

Miljoner pussar och kramar till mina solflickor från (för tillfälligt) regniga och tråkiga Lund

2009-05-13 @ 15:25:08
Postat av: Storasystern

Hahahaha vad underbart kortet är på Frida i båten. Damen brevid ser skämmande nöjd ut. ;)

Mmmmango! Det finns inget som att äta frukt där den faktist odlas! Jag vill ha!

Gillar det orangea trädet på gatan i El Nido.

Jaha, här sitter man som tagiken själv och plågas med ex-jobbet. Jag är så trött... Men snart, snaaaaart så kommer ni!

Puss

2009-05-13 @ 15:25:26
Postat av: cina

hej vänner!

fy fasiken vad underbart det ser ut! att bara få äta frukost på en sådan altan...jag är riktigt avundsjuk=) men snart är ni hemma i den underbara vardagen som inte heller är så tokig=)tänk bara på alla underbar svensk mat, mums hihi! saknar er och längtar tills vi ses! PUSSkram

2009-05-13 @ 16:05:59
Postat av: Jalla, jalla

Hola guapas!

Tänkte bara tala om att det faktiskt finns fler, förutom mammor och mormödrar, som är lite oroliga ibland!!! Så det så!

Sen tänker jag berätta en glädjande nyhet. Ni kommer inte missa Evys "kalasfika" för den är planerad till den 1 Juni, och då är ni väl hemma? =)

Ha det fantastiskt i Japan och Sake på er!

2009-05-13 @ 20:43:40
Postat av: Cissi

Hej tjejer! Riktigt fina bilder! (och film) Hade en kanonhelg med Växjögänget! Bara ni som saknades såklart! Midsommar!!!!! Kom då!!!!! =) Ha en riktigt underbar Japanvistelse nu! Puss o kram från Cissi

2009-05-14 @ 21:20:30
Postat av: Kerstin Bengt

Hej!

Vilka underbara minnen ni bär med er nu från Filli.

Både roligt o jobbigt som båtturen. Tur att vi mammor inte visste om den båtresan. Jag ryser! Tack o lov att ni kom fram.

Vilka härliga bilder med vita fina stränder... balkongutsikten.. vilken höjdare! Ni ser verkligen ut att trivas. Förstår att ni skulle kunna stanna ytterligare några veckor.

Njut nu av dom sista veckorna i Japan! Välkommen hem!!

Vill skicka en stor kram till Elin o gratulera till det nya jobbet! Roligt för dig!

Många varma kramar till er alla!

Kerstin Bengt

2009-05-19 @ 22:58:06
Postat av: Ylvis.

Ganget!

Vilken resa ni gor, och vilken grym blogg ni har!

Shit vad bra ni ar, vi saknar er heaps!!!

Manga pussar o kramar fran eran Gotlands crew

2009-05-20 @ 07:26:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0