Tyfoner, rocky road och vrakdyk!

Hej pa er, vi vill borja med att poangtera for mormor Bojan att valhajar inte ar farliga, de ater INTE manniskor utan haller sig till en diet besaende av plankton.

Sista biten till Boracay efter vi hade skrivit sist gick faktiskt riktigt smartfritt!
En latt feminin (las: bog) kille fran turistbyran motte upp oss pa piren och gick runt med oss i stekande sol i tva timmar for att tillslut hitta det vi trodde var omojligt: en bungalow precis vid stranden for 130 kronor!
Boracay var over forvantan, kanske lite val turistigt for var smak, men harlig lang vit strand, manga utestallen och ett utmarkt vrakdyk. Eftersom det var vart forsta vrakdyk visste vi inte riktigt vad vi skulle forvanta oss. Vi simmade in i ett ca 30 meter langt vrak, kikade runt i lastutrymmen, vilket var otackt spannande, och stallde oss pa dack 27 meter under ytan, holl i relingen och spanade ut over alla trumpetfiskar och barracudor. Dyket klassade vi  efterat som ett av de basta vi gjort, vi var helt lyriska nar vi kom upp till ytan! LYCKAT! 


                                         Fiina White Beach, Boracay



                       Utforska nattlivet - check!



Provsmakning av Halo-halo, en popular efteratt har pa Filli som bestar av
 is, jellybitar, avocado, majs, kidneybonor, kikartor , socker, sot kokosmjolk m.m
Det smakade ungefar sa gott som det later...!



Kvallarna spenderades dansandes i sanden med sota filippinska tjejer och dagarna (da vi inte dok) tog vi oss faktiskt lite tid att jobba pa brannan pa fina White Beach! 3 dagar var nog och vi langtade efter att komma till Coron och ta var advancekurs i dykning, som ar en pabyggnadskurs pa kursen vi redan har tagit. Att ta sig dit var lattare sagt an gjort (som vanligt!).

For att ta oss till orten San Jose varifran baten till Coron skulle avga var vi tvugna att ta en jeep pa en extremt dalig, gyttjig "vag" (eller vad man nu ska kalla det). Packade som sillar trangdes vi med Filippinos, galande tuppar,, gronsaker och backpackeryggsackar. "Vagen"  var den varsta vag vi nansin sett. De stora hjulen sjonk pa vissa stallen en meter ner i leran. Ibland akte bilen pa sne och vi pa vanstersidan var tvugna att kasta  oss over pa hogersidan for att bilen inte skulle valta. Sex killar jobbade utanfor for att satta pa kedjor pa hjulen, dra bilen med hjalp av rep, eller lagga klossar bakom hjulen sa inte bilen skulle glida bakat. Trots allt detta var det en rolig upplevelse, med mycket skratt och trevlig gemenskap.

    
Trangt och trevligt!              Gyttjigt!                                 Frida hade iallafall trevligt sallskap

Nar vi 9 timmar, 10 mil (!!) senare var framme i San Jose, visade det sig att det var tuppfaktningssderby (en sport som ar otroligt popular i detta land) och alla hotell var fulla. Vi blev hembjudna av Juliet, en ny bekantskap fran jeepturen for att fa middag och sangplats hemma hos henne. Hon och hennes man var helt besatta av herbalife. 99% av vara konversationen gick ut pa att hon gjorde reklam for herbalifeprodukterna hon salde. Hennes dotter var tom dopt efter en person inom herballife. Herregud! Vi fruktade infor den studnande presentationen hon lovat oss senare pa kvallen. Men forst var vi tvugna att kolla sa att baten gick darifran dagen darpa, som den skulle. Och med varan tur gjorde den naturligtvis inte det. En tyfon satte stopp for oss, och vi sag ingen annan utvag an att lamna San Jose, och ta forsta basta nattbuss mot Manilla, och darifran flyga nerat mot Coron. Vi var alltsa en 7 timmars batresa fran vart mal, men var tvunga att gora en 16 timmars resa I FEL riktning. Det positiva med detta var dock att vi slapp Herbalife-presentationen.  Ater i Manilla, som vi upplevde mycket trevligare i dagsljus, bokade vi en sjukt billig flygbiljett (ca 200 kr styck!) till Coron foljande dag. Efter lite intensvishopping sommnade vi som stockar i en riktig sang.

Coron ar en liten stad som ar kant for sina 13 vrak som ligger pa mellan 1-40 meters djup. Dessa japanska vrak blev beskjutna av amerikaner under en attack under andra varldskriget nar de gomde sig i bukterna runt Coron och ar mellan 20 och 200 meter langa. Har har vi nu spenderat 2 heldagar ute till havs, och gjort 6 fantastiska dyk, som ingick i var advancekurs. Vraken ar ofattbart stora och pa ett dyk var vi nere pa hela 38 meters djup. Vi har fatt simma in in koksavdelningar, motorutrymmen, lastutrummen dar vi fann en bulldozer, massa rep, stangsel och en och annan korall. Ibland har det varit otroligt trangt och smalt och vi har simmat som i en labyrint genom mycket tranga passager och uppfor trappor. Ibland var det sa morkt att vi var tvugna att anvanda ficklampa vilket gjorde hela grejen annu lite mer spannande! Vrakdyket pa Baracay kan slanga sig i vaggen i jamforelse med dethar! Sista dyket gjorde vi en kompassovning och sedan lamnade var istruktor Bong oss, for att vi for forsta gangen skulle fa simma utan instruktor. Detta resulterade i ett flummigt, roligt och skrattfyllt dyk runt ett litet vrak pa grunt vatten och vilket gav en viss frihetskansla! I och med detta ar vi nu advanced divers,med ca 40 dyk i bagaget!  Jippi!

  
                     En harlig dykdag pa havet!                     Kottmarknad i 35gradig varme - fresh!

Nu har tyfonen dragit vidare och vi haft stralande sol de tva dagar vi spenderat till havs med harligt dykfolk! Idag ar det sa varmt att vi inte riktigt vet vart vi ska ta vagen. Darfor kom vi pa den brillianta iden att aka till varma kallor, med 40-gradigt vatten. Vi far se hur vi kommer att kunna ta oss ogenom denna upplevelse.

Ikvall drar vi vidare soderut, till staden El Nido, om nu baten gar som den ska. En grej vi lart oss efter ett par veckor pa Filippinerna ar att folja "filipinotid" vilket innebar att alla transportmedel alltid  avgar MINST 30 min efter utsatt tid och tar minst en halvtimma langre an vad de sager att det ska ta.

Kareoke ar forutom tuppfakning valdigt populart har pa Filli.
Ett mycket bra satt att fordriva tiden i vantan pa nasta bat.


Ha det bra nu, tjing tjing
fran Ninni, Hanna & Frida - advanced divers :)

Kommentarer
Postat av: Mia med magen!

Hej tjejer!!

Vilka underbara bilder ni tar hela tiden! Grattis till advanced divers! Låter härligt!

Här är det som vanligt, det börjar lugna ner sig nu inför sommaren och tur är väl det så Mia kan vila lite ibland... börjar bli trött i benen förstår ni. Men när denna veckan är avklarad så är det bara 3 veckor kvar sen så är jag ledig! Jag börjar faktiskt att längta en aning!!!

Så har vi ju också fått det fina vårvädret som vi är vana vid-regn!! Det behövdes iofs men man vill ju inte ha det. Vid valborg var det så torrt så det var eldförbud! Annars växer jag så det knakar tycker jag men alla säger att jag är så liten, en av mina stammisar upptäckte att jag var gravid i förrgår! Hon blev en aning chockad stackarn, hon trodde att jag var i 5 månaden -max!

Kram på er godingar, ska bli kul att träffa er när ni kommer hem! Saknar er lite!!

2009-05-06 @ 14:20:26
Postat av: Jalla, jalla

Hallå kexen!



Flitiga ni är på att uppdatera nu då?! ME LIKE!!! Tycker det låter väldigt läskigt med de där dyken ni gör, men oxå underbart. Så grattis till uppgraderingen.

Här hemma är väl allt som vanligt typ. HÖRS hittar på en massa tävlingar hela tiden som Kristina vinner. Vi sopar banan med dem alla. =) Gåtävling, kundkortstävling, jordgubbstävling... osv. Så sista helgen i maj bär det av till Sthlm för en äventyrsdag. Skojisigt!

Olina och Karin Skagert håller på att gå en barristautbildning nu. Moa flyttar ju till Gbg, Jonna sticker till Indien i sommar, ni ska väl kanske flytta till hösten (snyft) och Mia, ja alla vet vi ju vad hon ska göra. Även om det inte syns. JAG ser gravidare ut än henne, och jag skojar inte!!!

Nu tittar solen fram mellan regnmolnen och jag ska ge mig ut på en liten promenad.

Ha det underbart och take care!



2009-05-06 @ 18:57:36
Postat av: Mamman

Grattis till dykuppgraderig. Otäckt spännade med vrak dyk! Fantastiskt fina bilder. Här i norr är det en fantastisk vår. Mest sol ibland regn. Dagarna blir längre o längre.

Njut och ta hand om varann. Kram

2009-05-06 @ 20:53:15
Postat av: Kerstin Bengt

Hej proffsdykarna!

Stort grattis till Advanced Divers. 40 dyk, vilken bedrift!!! Låter både otäckt o spännande med vrakdykningen. Vilken upplevelse!! Så långt ner ni var...

Det gäller att ha gott om tid när man färdas på vägarna där nere, förstår vi. Det var nästan ko-stig. Tur att ni slapp Herbalife i alla fall.

Regnat hela dagen men det behövs i denna torkan.

Hans sticker till Norge för provjobb på Fredag.

För övrigt är allt som vanligt.

Ha det fortsatt bra!

Kramar till er alla!

Kerstin Bengt Hans



2009-05-06 @ 23:54:55
Postat av: Jossan

Hej på er brudar! Ni verkar ha det jättehärligt där nere. Verkligen imponerad av att ni vågar dyka på så djupt vatten! Själv är jag nu hemma efter en månad i Thailand. Allt har varit superbra och vi har nu sett de flesta av de populära ställena i Thailand. Annars är allt bra på Kristina alla tycker att Hannas delfinvideo är suverän. Ska bli kul och träffa er när ni kommer hem! Kram Jossan

2009-05-08 @ 15:55:41
Postat av: Storasystern

Hej.

Det låter ju fantastiskt att vrakdyka. Som i en film.

Den där bilden med er i bussen är underbar, haha!

Jag känner igen det där med annorlunda uppfattning om tid. Man inser att I-världen är otroligt besatt av punktlighet. Det kanske är just därför vi är I-värld? Tål att funderas över.

Apropå den där tyfonen, när jag var på intervju i Danmark i förrgår hade meteorologerna fullt upp med att dirigera om danska fartyg som befann sig utanför Filippinerna. Så det var nog tur att nu inte fick åka ut på sjön...

Idag har jag fått tjänsten i Norrköping bekräftad, och löneförhandlat. Börjar i augusti. Jag fattar ingenting! Känns helt overkligt. Se till å komma in på utbildningarna nu!

PUSS på er.

2009-05-08 @ 16:11:49
Postat av: Mormor

Hej. Här kommer gratulationskramar i massor till er alla tre för det fina dykcertifikatet. Ingen kunde väl tro att ni hade så mycket mod och äventyrslusta

Mkt roligt händer i familjerna just nu. Elin fick önskejobbet och Eric har fått nytt jobb. Mormodern själv blev 1 år äldre i ondags. Inte SÅ roligt kanske, men man får acc. Särskilt när man har sina fina barnbarn att glädjas åt.

Denna ggn ska jag avstå från varningar och önska er

fortsatt fina upplevelser den återstående tiden på Filli. Och tack för att jag får vara med er på resan och

2009-05-08 @ 22:13:46
Postat av: Mormor

tack till Hanna för den underbara filmen.

Slut för idag !

2009-05-08 @ 22:17:57
Postat av: Jonna

yeah, grattis till dykningen! inte dåligt, ni är så duktiga:)) och häftigt med ett vrak, det är u så man själv bir sugen på o testa på det där igen ;)

Ni verkar ha det toppen tjejer, det glädjer :) Men snart får ni faktikst komma hem, loft väntar på er :) Ha det bäst nu sista tiden!! och Hanna stort tack för ditt samtal, alltid lika kul o höra din röst hjärtat!! Ta hand om varann nu, man vet aldrig vad skumt som väntar i vatten eller på land!! PUSS

2009-05-10 @ 11:36:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0