Konichiwa Osaka!

                                                
Tack alla snalla rara sota for alla fina kommentarer, we love it och we love you!

Vi ar i Japan, Osaka, kan ni forsta?! Vi kan iaf inte riktigt fatta att det ar sant!

Det forsta som vi fick gora nar vi landat pa Osaka flygplats var att vi fick lamna fingeravtryck och sa fotograferades vara ansikten - modernt varre! Darefter forklarade en uppstirrad flyplanskontrollant pa japanska att vi var tvugna att fylla i ett papper som intygade att vi INTE hade nagra svininfluensasymtom. All flygplatspersonal bar munskydd och talade i princip ingen engelska. Vi forstod snabbt att vara engelskakunskaper inte skulle gora mycket nytta i detta land. Nagot som vi nu efter ett par dagar kan intyga. Vi kommunicerar oftast med kroppssprak, de enstaka japanska ord vi kan och genom att rita. Kartan anvands desto flitigare da vi inte kan fraga efter vagen. Men vi vill poangtera att japaner ar himla gulliga och alltid angelagna att forsoka forklara och fa oss att forsta- pa ett eller annat satt.

     
Helt vilse!                                    Svininfluensa - Nej tack!

Hur som helst, val framme pa hotellet visade det sig att enkelrummet vi i forvag hade bokat var ett rum med en tatamimatta-alltsa en stramatta- med en tunn madrass pa golvet att sova pa. Haha, alltsa gjorde vi som vi gjort de flesta natter under denna resa, namligen delade pa dubbelsangen i det andra rummet vi bokat!

I Osaka var det kallare an forvantat och regnskurar kom da och da. Vi inhandlade darfor bade byxor , jackor och paraplyer. Dock har vi haft toppenvader de senaste dagarna! Tank svensk sommar, ca 25 grader (det luktar tom sommar till var stora fortjusning!) och det ar saaaa skont och uppfriskande att komma hit nar man tillbringat tre manader i tropisk fuktig hetta.

Osakavistelsen rivstartade vi med dunder och brak. Redan pa Borneo for 6 veckor sedan  traffade vi Danny, en amerikan som bor i Osaka, som bjod in oss pa fest ("roof-top-party") med mexikanskt tema. Som vi hade langtat efter denna festen. Och vi blev inte besvikna! Vi frossade i mexikansk mat, hade tequilarace med fina japanska flickor och larde ut sma grodorna i Dannys minimala kok. Kvallen darpa motte vi upp Danny och hans vanner igen och svepte ett par frozen margaritas och tog oss en svangom pa dansgolvet pa en kul nattklubb!

      
Regn, rusk och neon             Party!             


Ar oerhort nojda efter vart "Sma grodorna"-framforande!

Dagarna tillbringade vi flangandes kors och tvars over hela Osaka och vi utnyttjade vara tunnelbanepass flitigt. Tunnelbana- detta UNDERBARA fardmedel!! Vi har sett parker, rosentradgardar, maffiga neonskyltar, manga shoppinggallerior (skor!) och fiiin utsikt fran Osaka sky building. 

    
 Osaka by night ar inte fel! Utsikt fran Osaka Sky Building.

    
Snyggingar framfor                                                               Fem vackra rosor
Osaka Castle.
 

Men nagot av det basta hitills med Japan har anda varit maten som ar en upplevelse i sig! Drommen om att testa rullbandssushi gick antligen i uppfyllelse, tva ganger! och fler ska det bli! Att bara titta pa alla olika sorters sushibitar rulla forbi ar halva nojet, sen smakar det ju gudomligt oxa. Man valjer den sushi man vill ha och betalar sedan efter antalet tallrikar. Det var inte sa dyrt som vi trodde da den billigastetallriken, med tva bitar, kostar ca 10 kr. I Sverige far man betala minst det dubbla. I ovrigt sa ar priserna typ som hemma, alltsa dyrt tycker vi, men man vanjer sig ruskigt snabbt!

                            
Utanfor de flesta restauranger                Rullbandssushi - Ja tack!
visas maltiderna som plastmat

Igar tog vi en 30 minuters tagresa till Kyoto och checkade in pa ett superfrascht hostel. I 5 timmar upptackte vi staden till fots, fullproppad med ca 2000 tempel, parker och charmiga sma gator. Pa kvallen var vi pa japanskt badhus. Sjalva vistelsen dar verkar ga ut pa att man skrubbar sina nakna kroppar sa hart och lange saom mojligt. Dett var inget for vara bruna kroppar (naja) och vattnet i badkaren var ca 50 grader sa vi kom bara ner till knana, pa tok for varmt!! Kul upplevelse var det i alla fall =)

 
Finn 3 fel!                                   Hopp!



Bildserie om dagens upplevelser:

         
Cykelvader                               Gyllene paviljongen       Vara fans under sushifrukost

   
Tempel, tempel,          Gammalt moter nytt med
 tempel overallt!        historisk byggnad mitt i city.

Sammanfattning: vi har avverkat en 30 km lang sightseeingtur pa cykel i utkanten av staden. Cykel ar det perfekta fardmedlet har, aven om man ibland maste korsa sig fram bland folk pa trottoarerna. Ikvall vandrade vi planlost runt i det gamla omradet Gion dar vi fann sma gator kantade av mysiga restauranger och rislampor.  Kyoto ar spannande och klattrar pa var lista over favoritstader!

Japan ar underbart valordnat och rent med skyltar pa engelska far man leta efter. Nagot som vi daremot alskar ar de hypermoderna toaletterna med uppvarmda sitsar, rumpskolj med varfri intensitet och ett fake-spolljud som overrostar eventuella bajsbestyr...

Latt omma i baken ska vi snart dra oss till kojs o laddar infor den stora marknaden och annu mer cykling... Ha det fint horrni! Sluta tjata om att vi snart kommer hem, vi ar i fornekelsestadiet.



Kisses fran varldens snyggaste,
Hanna Frida Ninni

Kommentarer
Postat av: zanna

tjena tjejer! hahah de låter ju redigt spännande att gå på toa där ju:) uppvärmda sitsar borde det finnas mer av i sverige!

va skoj de är att ni lägger upp så många bilder, duktiga som alltid är ni:)

jag tycker allt att ni kunde skrubbat era kroppar hårt, så att man inte behöver känna sig som ett lik när ni kommer hem:)

njut av de sista veckorna nu! stor PUSS på er!

2009-05-20 @ 19:57:24
Postat av: Storasystern

Hahahahahaha.

Det är ju underbart. Varför har ingen kommit på rumpskölj här?

Kyoto måste vara den bästa staden i Japan, tack vare den blir det ju mindre växthusgaser i hela världen. Ja, och tack vare Obama, då.

Kortet på er tre framför blommorna är fantastiskt! Sötsar!

Jag försöker samla krafter för slutspurten på exjobbet... Var i Norrköping och kollade på lägenheter häromdagen. Roligt. :)

Om ni vill se hur Sverige ser ut, kolla länken.

Ha det bäst!

Puss E.

Postat av: Kerstin Bengt

Hej!

Vilka härliga bilder o berättelser! "Finn 5 fel" -mycket häftig o rolig bild!Vilka kontraster! Era leenden blir man bara så glad av. Ni verkar inte ha tråkigt en enda sekund. Ninni nu får du införa rullbandssushi i Växjö. Jag förstår att ni njöt!!

Har varit så roligt att få följa med på resan.

Hoppas ni inte känner er uppskärrade av svininfluensan. Vad jag förstått har de som drabbats fått lindriga symtom. Smittskyddsinstitutet har en bra hemsida där man kan få saklig information under "frågor o svar" Tänk bara på handhygienen! Undvik händer i näsa o mun. Smittar genom kontakt o droppsmitta.

Nu är det bara en vecka kvar så ni hinner nog resa ifrån alla virusar.

Hans är tillbaka o drar vidare till England för nya jobb på måndag. Synd att ni inte hinner ses.

Ha det fortsatt bra!

Kram

Kerstin Bengt Hans

2009-05-21 @ 23:00:43
Postat av: malle p

Snart kommer ni hem :P

2009-05-22 @ 12:18:41
Postat av: malle p

Snart kommer ni hem! och då vill jag ha rullbandssushi på moshimoshi varje dag i sommar :D

2009-05-22 @ 12:20:30
Postat av: Mormor

Hej kära ni

Nu har ni väl hamnat på den största ön av alla ni varit på. Vilken kontrast,från djungeln till detta hyperrenliga land. Och ändå har de svininfluensan där. Följ Kerstins råd bara. Men där tycks ju rumpan vara lika viktig som händerna.

Vet inte vilket datum ni kommer hem, men det rör sej ju bara om nån´ vecka, så nu vågar jag släppa fram min längtan efter att se er igen - välbehållna. Och ni vet kanske att jag hänger med till STHM. Det ska bli så roligt.

Jättemånga kramar till er alla tre - livsnjutare.















2009-05-22 @ 20:51:23
Postat av: Mia med magen!

Hej tjejer!

Det där med rumpskölj låter lite suspekt men uppvärmd sits och fejkljudet för spolning låter skitroligt!

Vi hade utbildningsdag igår på Kristina, kan ni tänka er att alla ställen höll stängt! Vi började med en föreläsning om Fairtrade-himla intressant sen blev det lite budgetgenomgång, planering för nästa termin och lite siffror om hur vi ligger till just nu. Sen blev det lite vinprovning inne på Kristina, jag gurglade och spottade!:)

Efter allt detta åkte vi vidare ner till söder, till rugbyklubben där vi fick mat från thaihouse- jättegott!! lite allsång, lite dricka... Och om inte detta var nog så hade Åsa från Rasken ordnat med lite lek, det blev körslaget! Det laget som vann fick så mycket applåder och tårar för vi skrattade så vi trodde vi skulle dö! Tror nog ni kan få se en filmsnutt från nåns kamera när ni kommer!

SEn vet inte jag vad som hände mer för då var klockan 21 och Mia och bulan ville hem och sova!

Ta hand om er och NJUT!!!!

Stora kramar!!!!

2009-05-23 @ 10:12:26
Postat av: Jalla, jalla

Hej hopp hallå!

Verkar som om ni valt den perfekta avslutningen på er resa. =) Den där fejk-spolningen borde ni ta med er hem och installera på Kristina. För då slipper Eva spola i kranen som en galning. =)

Som Mia sagt så var gårdagens sommarfest mkt trevlig. Efter att hon och bulan gått hände inte så mkt mer. I stort sett alla gick till Bishops för att fortsätta alkoholintaget. Jag, Olina och Camilla stannade kvar en stund på rugbyklubben. Sen åkte de två hem och jag gick på en annan fest. Vad jag hört så lämnade den sista Bishops vid 00.30. Själv kom jag inte i säng förän 5.30. =) Liiiiite trött idag.

Se till och ha så skoj som möjligt nu den sista veckan så ses vi snart!

I loooooooooooooove era bilder!!!!!

Kramar

2009-05-23 @ 22:06:30
Postat av: lisa

trevligt med svininfluensanpapper, har borta i vast har vi fatt fylla i sa manga svininfluensapapper att vi skulle kunna gora det i somnen, hehe. vi fick ju dessutom andra resplanen for att undvika den. men nu har vi landat i LA, friska som fa, och ser fram emot en manads froadtrippande..

japan verkar vara fantastiskt, jag ar nagot avundsjuk pa rullbandssushin och inte minst de spannande toaletterna! galet!

fortsatt ha det bra! PUSS

2009-05-26 @ 17:30:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0