Kast med liten Filippin


kara ni, forlat oss for att det tagit sa lang tid att skriva sedan sist. Men vi har ju haft fullt upp for tusan! Eller har vi befunnit oss pa smaoar utan el sa vi hoppas vi ar forlatna. Hur som helst har vi nog haft den basta tiden hittills pa resan de 3 senaste veckorna!
     
Sa vart borjar man? Pa Sipadan, Borneo. Vilket stalle! Detta var alltsa detdar kanda dykstallet om ni minns. De tva forsta dyken den dagen var riktigt bra, korallerna var fantastiska och fiskar fanns det gott om men det regnade som tusan vilket gor att sand fran botten rors upp och att sikten inte blir den basta. Dyk nr 3 var daermot alldeles...alldeles..underbart! Vi dok pa ca 20 meters djup langstmed en vagg som stortar 600 m ner i havets djup. Det ar svart att beskriva hur det kanns for den som inte testat att dyka men man kan saga att man nog inte kommer narmare kanslan av att flyga.                                    

Samma kvall som vi dok satte vi oss pa en nattbuss till storstaden Kota Kinabalu. Val framme i KK (klockan 4 pa morgonen) skiljdes vi fran var hjalpsamma dykarvan Adam och chekade in pa ett hotelll for att sova i ett par timmar.
Har maste vi bara passa pa att tacka pappa Jan som kampade for att hitta ett nytt flyg till oss da ett av vara flyg blev framflyttat och vi inte hade hunnit med vart anslutande flyg i Manilla. TAACK! Efter manga svordomar och lite panik ordnade sig allt iaf och vi kom fram till var slutdestination Cebu, Filippinernas nast storsta stad. Och vem motte vi upp pa flygplatsen? Hannas pojken Daniel. Det var verkligen ett kart aterseende!

            
Kart aterseende                Solnedgang pa Malapascua     


Direkt efter ankomsten och Daniels laaaaanga flygresa med 2 mellanlandningar slapade vi oss sjalva och trotta Daniel till en buss som korde oss till Maya, 4 SKUMPIGA timmar norrut. I Maya spenderade vi natten och begav oss nasta morgon till on Malapascua. Vilken fulltratt for Daniel att detta stalle var det forsta han fick se av Asien. Det var som en liten drom, eller hur Danne? Har tillbringade vi ett par dagar med vart nya sallskap och hade supertrevligt! Vi snorklade, solade, badade, lekte med de sota filippinobarnen som starka Daniel slangde hejvilt omkring sig i vattnet, akte pa batutflykt, och dok! Yep, Danne med. Han gjorde ett prova-pa-dyk och efter envist kampande med uppgifterna som man maste klara for att fa gora ett dyk sa fick aven han uppleva kanslan som vi alskar! Och han gillade det skarpt! En tidig morgon innan soluppgangen steg vi tjejer upp for och joina vara svenska vanner Sara och Johan att ta chansen att fa dyka med treshersharks. Vi holl alla tummar och tar for att vi skulle fa se den och efter en stunds vantande pa havets batten dok plotsligt en stor sak upp med en enorm bakfena (eller vad man nu kallar det) : threshershark! Pa baten tillbaka till fastlandet satt sedan 5 svenskar som hade svart att sluta le. Att se en threshershark var en maktig upplevelse!
               
Sa fick Daniel antligen           Making new friends!           Snabba vadervaxlingar....
 smaka farsk kokosmjolk!

          
Besok pa Calanggaman Island, ytterligare ett av alla guldkorn pa Filippinerna.


       
Svenska ganget spanar efter treshershark.
Ungefar sahar glada blev vi!


Destinationen efter Malapascua blev en lite mer turistig o, Panglao. Pa vagen dit stannade vi till en natt i Taglibaran och akte och kikade pa de miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinisma Tarsieraporna och sen fick vi se ett schysst vattenfall med. Naja,ater till Panglao. Har tillbringade vi bara 2 natter. Hanna och Daniel lamnade tvillingarna for att pa en moppe upptacka on och fick bl.a se varldens finaste solnedgang medan tvillingarna tillbringade mesta tiden med dykarutrustningen pa. Efter detta splittade vi pa oss. D & H tog en bat till en liten liten o utan turister och hade 2 natter utan knappt en turist i sikte medan tvillingarna hangde pa Johan till ytterligare en o, Apo. Hit kom aven H & D efter sina romantiska dagar pa tu man hand =P. Dagarna pa Apo Island var fantastiska och killarna forgyllde verkligen vara dagar. Arligt talat sa har dessa dagar varit nagra av de basta pa resan.

 
hitta aporna...         fotogeniskt

           
tricyklefard                           det galler att ata snabbmat           vart mysiga boende pa Apo island.
                                             sa lange man ar i civilisationen.


          
Grannen serverade oss      
nygrillad fisk pa altanen varje kvall.
  
Efter att ha tagit farval av Johan akte vi kl 5.15 mot fastlandet igen for att atervanda dar vi startade med Daniel, Cebu. Pa farjan hit madde bade Hanna och Daniel ma allt samre och val framme pa hotellet slocknade de bada utmattade i sangen. Efter 5-6 h somn borjar de nu ma battre iaf och vi misstanker att det ar nagot de atit som stallt till det for dem. Imorgon ska vi strosa ett par timmar pa nagon av de enorma shoppingmallsen och pa torsdag vinkar vi tyvarr farval till Danne. Vi brudar drar norrut (igen) for att kollar pa valhajar och eventuellt bygga pa vart dykcert med kursen som kallas advanced. Det blir kul!
  
Trots att vi bara befunnit oss har i 2 veckor och bara varit pa ett par av Filippinernas sammanlagt dryga 7000 oar skulle tros det vilja utnamna detta land till ett av de basta pa jorden!

Ni har mer att se fram emot vanner, Hanna har lovat att skriva ettpar rader och lagga upp ett par bilder fran Hannas & Dannes vistelse pa lilla on och fran moppeutflykten. Hall till godo!

Kisses!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jäklar vilka fina bilder! Dit vill jag också åka! Fortsätt att njuta mina vänner! Pussar från Cissi

2009-04-21 @ 21:19:33
Postat av: Mia med magen

Hej tjejer!!!

Jag säger bara gud så underbart allt ser ut! Det är tur att solen börjar lysa här med annars hade man ju grävt ner sig i nån vinterdepression efter att ha läst allt kul som ni hittar på! Så ni vet, solen skiner på oss här hemma, jag och Anders har införskaffat oss en grill och den används flitigt! Bulan sparkar mer och mer och det är bara 10 veckor kvar! Kan inte fatta detta! Men än så länge får det bra att jobba tycker jag så det är väl bara att hålla tummarna att jag orkar jobba maj ut som jag har tänkt mig! Ska mäta bulan nu på fredag så får vi se vad barnmorskan säger! Pöss på er alla!! Stooooora kramar!!!

2009-04-22 @ 10:21:22
Postat av: cina

Tjena!

vad kul att ¨få lite livstecken från er=) och vilka livstecken sen, allting verkar helt underbart, jag blir mållös här hemma! vad kul att allting gått bra med daniel, hanna du måste varit världens lyckligaste, mysiga bilder<3

här hemma är det mesta som vanligt, ska sola solarium nu så att man kommer ikapp er lite med brännan=)

hade fortsatt underbart och lägg ut mer bilder hanna!!! saknar er, pussar å kramar!!!!!

2009-04-22 @ 15:37:06
Postat av: Jalla, jalla

Heeeeeelt sjuuuukt vilka underbara bilder!!! Ser verkligen ut som om ni hamnat mitt i paradiset. =) Fantastiskt!!! Ha det fortsatt supergott tjejer!

Kram

2009-04-22 @ 16:50:19
Postat av: Mormor

Hej kära, söta!

Tack för era rapporter och fina bilder. Tycker att

ni ska göra en bok av det fina materialet. Eller kanske starta en dykarskola - i Dalbostrand.

Nu ska ni få höra om mina resor: Idag har jag åkt en busstur till de nya områdena i Växjö. Och nästa vecka ska jag till Eksjö. Som ni ser så rör jag också på mej - utan jämförelse.

Detta missar ni. Blåsippan och vitsippan uti i backarna står, så här är det vår, och nästan sommar.

Men förhoppningsvis är den kvar när ni kommer hem.

Den dagen ser er mormor fram emot. JÄTTEMÅNGA KRAMAR



2009-04-22 @ 19:55:46
Postat av: Mormor

2009-04-22 @ 19:58:17
Postat av: Iréne

Hej!

Tack för kort! På rim och allting. Den insatsen gör att man känner sig betydelsefull :)

Vilken härlig resa ni har – och vilka snygga foton!

Ha det fortsatt gott!

Kramar från Irene o Rickard

2009-04-22 @ 23:57:57
Postat av: Kerstin Bengt

Hej!

Alltid kul med nya blogginlägg från er. Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag. Dels har jag jobbat mycket o drabbats av en virusinfektion som golvat mig. Ska nog bli bättre framöver.

Vi blir förstummade över hur härligt, vackert o avslappnat det verkar vara i Filippinerna.Velat tagit första bästa flyg dit. Roligt att Daniel kom!

Fantastiskt underbart att dyket på Sipadan blev som ni tänkt er!

Er vistelse verkar bara bli bättre o bättre. Härliga upplevelser! Underbara bilder o berättelser!

Daniel drickande kokosmjölk som tagen ur en resekatalog. Söt bild med aporna.Vattenfallet imponerade. Jag ser att glädjen är stor över Treshershark upplevelsen. Jag bara ryser...

Vill även tacka pappa Jan för att du hjälpte tjejerna att fixa nytt flyg!

Nu orkar jag inte skriva mer måste ta värktabl o lägga mig.

Kramar i massor

mamma pappa Hans



2009-04-26 @ 12:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0