Blodiglar, brannmaneter och bedbugs....

Skamt asido, var vistelse pa Borneo borde egentligen istallet sammanfattas med att vi har upplevt otoligt mycket pa kort tid och att vi har traffat massa roligt folk och the best is yet to come! Andra dagen pa Borneo tog vi bussen till ett rehabiliteringscenter for orangutanger i Sepilok och fick se dessa underbara varelser i sin naturliga miljo bli matade. Detta var dock tillsammans med en stor dros andra turister vilket gjorde hela grejen en aning...turistig! Efter det bestamde vi oss for att ta en liten trekking i djungeln. Vilket vi inte borde ha gjort!! Vi sager bara: BLODIGLAR!! Dessa fruktansvarda varelser ville inte lammna oss ifred och ninni fick sej en liten rackare i naveln. Hua!


Orangutang med unge i farten

Efter att ha atervant till KK och dromt mardrommar om blodiglar drog vi vidare mot Borneos djungel, och bodde i sma oppna spartanska hyddor i ett camp (Uncle Tan) vid Borneos nast langsta flog (56 mil) Kingabatangan. Nu var det dax att leva riktigt djungelliv! Redan pa baten till sjalva campet fick vi se bade krokodiler, orangutanger och Kingfisherfaglar! Vi delade hydda med en trevlig fransyska och 2 engelsman. Pa kvallen forsta dagen vi var dar upptackte vi en liten kompis stor som en penna utanfor pa yttervaggen pa var hydda - en spindel. Nar vi kom tillbax tva timmar senare hade den en stor grashoppa i munnen!

                                            
                                  Kinabatangan                                         Var mysiga hydda   

                                          
                                                  Brakmaltid for spindeln...och for oss!   
              
Senare kvallen var det dags for batsafari pa floden. Natten var sa stjarnklar att man blev alldelles salig och det var verkligen mysigt att sitta i baten och se diverse djungeldjur som var guide skickligt hittade med sin ficklampa. Dagen darpa gjorde vi ytteligare en morning boat safari (kl 6.30 pa morgonen, och fick se solen ga upp over Kingabatangan), en djungeltrekking, annu en boatsafari och sa en night jungeltrekking. Det var extremt lerigt sa det var gummistovlar pa som gallde de ganger vi vandrade i djungeln!
     
                          
                                      Svettig och lerig djungeltrekking!    

                                  

I sin helhet var detta en underbar upplevelse, bade med djuren vi sag och att fa bo sadar i ett camp mitt i djungeln med massa annat trevligt folk, dessutom sag vi inte en enda blodigen vilket gjorde hela grejen ANNU battre! Forutom orangutanger krokodiler och kingfisher fick vi oxa se tarantelspindel (och andra spindlar), flying fox(1 meter langa fladermoss), wild cat, makaker-apor, 2 meter langa odlor, massa olika faglar(ornar, storkar, uggla) , olika grodor. Den sista morning boat safarin var den basta av dem alla! vi fick se Probiscus Monkeys, näsapor! Antligen fick vi se en hel grupp av dessa fula med facinerande djur med meganasor!
     
  Ser ni grodan?                   Megastor monitor lizard
   
                             
               
Probiscus monkey (nasapor!)    Spannande nighttrekking!              kvallssafari pa floden

Nu kunde vi nojda lamna campet oxa stoltsera med att vi fick se allt viktigt som faktiskt fanns att se (forutom eplefanter for att det inte ar sasong for detta)och bege oss vidare mot on Mabul for att bo pa ett annat slags camp, Uncle Chang. Detta campet handlade dock mer om dykning & snorkling an om djulngelliv. Stallet vi bodde pa var uppbyggt pa palar pa vattnet, sa under golvplanket pa rummet fanns bara vatten, harligt! 2 natter, 3 fantastiska dyk och ett par bekanstskaper rikare har vi nu atervant till fatlandet halornas hala Semporna och ar for tillfallet ungefar hur lyckliga som helst. Varfor? Jo vi ska forklara

       Stiftar nya bekantskaper pa on Mabul        
                                         

 
   Kokos-workout
 
                                              Uncle Chang Lodge
 
Det finns en o har som heter Sipadan. Runt denna o ska VARLDES BASTA dykning finnas. Vi upprepar: varldens basta! Det finns en grans pa att bara 120 pers far dyka /snorkla dar pa en dag. Att fa en sadan atrovard plats innebar att man maste boka minst ett par veckor i forvag, vilket vi naturligtvis inte hade gjort. Besvikna over detta tankte vi att vi iallafall kunde ringa och kolla med dem om de av ett under hade 3 lediga platser nan dag. Och av ett under hade de det! Dock pa sondag, vilket e riktigt dalig timing for oss... Efter en massa omplanering och oroande over att faktiskt haft en chans att dyka pa Sipadan men sen vart tvugna att tacka nej till den visade det sig tillsut igar att vi faktiskt kunde dyka! Hanna fallde ett par lyckotarar, Frida fick gashud over hela kroppen av lycka och Ninni blev bara stum!! VI SKA DYKA PA SIPADAN!

Pa Mabul traffade vi haromdagen ett par riktigt trevligare irlandare som atervander hit till semporna om ett par timmar. Da ska vi ta dem med till en fiskbuffesrestaungrang, den enda riktiga restaurangen i denhar halan. Vi ska aven skryta for dem om dykningen i Sipadan imorgon (de ville oxa ha platser dit med var precis som vi ute forsent!)

Nu e det bara tva dagar kvar, sen e vi pa Filippinerna! Och antligen sak vi fa nojet att njuta av Hannas Daniels sallskap i tva hela veckor! Vi ser verkligen fram emot Filippinernavistelsen efter att ha traffat en hel del andra resenarer som har varit dar och som BARA har gott att saga om detta land!

Tack for alla grymma kommentarer forra gangen, vi blev upprymda!
Hejda!

Update! Eftersom vi har fatt diverse klagomal pa att det inte gar att forstora bilderna (av nagon mystisk anledning som vi ej vet) sa kommer har samtliga bilder i storre format.

PS. Dykningen var precis sa fantastiskt bra som man bara kunde hoppas pa! mer om det i nasta inlagg!



Kommentarer
Postat av: Lasse

Hej tjejer!Oj vad ni får va med om massa konstiga djur! Själv brottas jag med en STOR busig "tiger", tror han i alla fall! Ha det fortsatt bra, tänker ofta på er! Hälsn. Lasse & Simba!

2009-04-05 @ 08:18:24
Postat av: Empa

Hej fina flickor! Vad underbart det låter, och vad härligt med dykningen:D Ryser vid minnet av de läskiga blodiglarna, huu!

Nu har våren kommit till Lund på riktigt, otroligt skönt med solsken men fyfan för allt pollen;)

Tack för kortet och kartan skrivet på fyllan som jag fick på posten häromdagen, ni är ju bara för söta haha.

Ta hand om varandra och ha en härlig visit på Filippinerna! Jag tänker på er, - ofta! PUSS

2009-04-05 @ 16:47:30
Postat av: cina

vilka äventyr ni är med om!! att ni bara vågar göra allt, modigt tjejer=)kul med det där dyket också, hoppas att det gick bra och att ni såg nga trevliga fiskar=)

här hemma har våren kommit, får se hur länge den stannar men härligt är det. annars är allt som vanlig här hemma=)

ha så underbart på filippinerna och ta vara på tiden hanna å daniel=)

hade bäst, pussar å kramar!!

2009-04-05 @ 17:26:12
Postat av: Jalla, jalla

Hey girls!



Man blir alltid lika glad då man trillar in på er sida och ser att ni har uppdaterat den. =) Wiiieehoo, lite härlig läsning och fina bilder. Måste dock erkänna att idag blev jag lite besviken. MAN KAN JU BARA FORSTORA 3 AV DE 21 BILDERNA!!! VA?!?! Det här är verkligen ett jättetsort i-landsproblem. Ni måste fixa det!! Man ser knappast ngt på de där pyttesmåbilderna. Inte för att jag är speciellt intresserad av att se sånna där läskiga småkryp eller livsfarliga djur, utav för att jag vill kunna se de där sockersöta dockansikterna. ;P

Hoppas ni hade en underbar dag i det stora blå och fick många fina minnen för livet. Ha det forsatt underbart!

Puuuuuuuss

2009-04-05 @ 18:34:04
Postat av: Mormor

Hej igen. Jag råkade skriva kommentar på det 1a brevet. Titta där om det går. Visst är jag lite knasig, ja, eller hur. Men jag hoppas att ni bara skrattar åt det. GOD NATT kära flickor !

2009-04-05 @ 21:26:44
Postat av: Jalla, jalla

Supernöjd! Tihi tihi... Vill oxå gegga i leran! =) Pöss

2009-04-06 @ 11:25:47
Postat av: Maria Åström

Hej mina vänner!

Kul att läsa era inlägg och kika på alla fina bilder! Jag hoppas verkligen ni har det bra på resan, det ser/låter ju fantastiskt!! Är riktigt nyfiken på hur dykningen var, Hanna säg att du hade med dig undervattenskamera?? Annars blir jag besviken på dig... Tänker mycket på er, njut o ha det bra så hörs vi!!



Puss och kram/Mia

2009-04-07 @ 13:34:58
Postat av: Kerstin Bengt

Hej våra Djungeläventyrerskor!

Vilken härlig bild på er tre i frodig djungelmiljö!

Ni ser verkligen ut att trivas trots blodiglar o jätteödlor. Ryser vid botta tanken på dessa djur!

Underbara texter o bilder ni förser oss med. Vad bara såg ni på sista bilden-undrar vi alla?

Kul att Daniel har kommit! Hälsa honom!

Ha roliga dagar nu på Filippinerna!

Här hemma börjar vädret arta sig,temperaturen stiger,SMHI utlovar varmt(+17)o soligt påskväder. Jippie!!Gillning Dalbostrand laddar vi för.Gräsmattorna börjar skifta i grönt,krokusen blommar. En härlig tid som följer nu!!

GLAD PÅSK på er alla!

Stora varma kramar fr

Kerstin Bengt Hans



2009-04-10 @ 00:04:39
Postat av: Ylva

Tack våra kära gulliga tjejer för fint kort från Bali! Roligt att ta del av era vackra bilder, ni är fantastiskt duktiga fotografer! Glad påsk från Ylva och Anders

2009-04-11 @ 11:09:58
Postat av: Mormor

Hej på er mina kära twins.

Nu är jag trött på Brännmaneter, blodiglar o.d.

Väntar så på en rapport från Filippinerna. Vet ju vad ni sysslar mest med, men lite mer detaljer, tack. Jätteroligt på Ga Norrv. igår när vi firade mamma.Verkligen ett personligt kort ni skickat. Vi försökte få Simba och Ella att bli vänner. Men tji fick vi, de lever fortfarande som hund och katt.



Kärahjärtandes lev väl och försiktigt.

Skickar kramar i mängder.

2009-04-19 @ 11:31:12
Postat av: Azlan Brunei

hi remember me... we met in Kota Kinabalu on the way back from Jakarta... I was the one that help you look for the cheap hotel in KK... nice blogg keep in touch... by the way where is ur next destination...

2009-04-20 @ 05:56:36
URL: http://binjai2009.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0